theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?

service
Zoek!

Opening Het Gebouw in Landhuis Oud Amelisweerd

04-09-2012 - Na een lange periode van onzekerheid is Museum Oud Amelisweerd in landhuis Oud Amelisweerd een feit. De Armando Collectie van het voormalig Armando Museum in Amersfoort verhuist naar het nieuwe Museum Oud Amelisweerd (MOA) in Bunnik.

Medio 2013 zal de De Armando Collectie te zien zijn in het inspirerend verband van kunst, cultuur, landschap en erfgoed dat gevormd wordt door de historische buitenplaats, de unieke Chinese behangsels en het omringende landgoed.

Van 8 september t/m 7 oktober 2012 zal echter al het eerste evenement plaats vinden in landhuis Oud Amelisweerd: deexpositie Het Gebouw.

MOA presenteert in samenwerking met Blue Episode Foundation en Galerie Jaap Sleper: Het Gebouw, een expositie in landhuis Oud Amelisweerd. Voor MOA is het een prelude, een eerste improvisatie en vingeroefening voor de opening van het museum medio 2013. Voor Blue Episode Foundation is Het Gebouw nummer zes in haar serie kunstprojecten in gebouwen 'onder constructie'; gebouwen onderhevig aan of wachtend op restauratie, renovatie of herbestemming.

Ten tijde van Het Gebouw bevindt landhuis Oud Amelisweerd zich in een tussenfase: de cascorestauratie van het landhuis is afgerond en de restauratie van de behangsels en de museale inpassing staan op het punt te beginnen.

De eerste dag van de expositie, 8 september, valt samen met Open Monumentendag 2012. Tijdens Open Monumentendag 2012 is landhuis Oud Amelisweerd gratis toegankelijk van 10.00 tot 17.00 uur. Bezoekers kunnen in het landhuis deelnemen aan een rondleiding langs de unieke 18e eeuwse Chinese behangsels die alle een landschappelijk karakter hebben en daarmee zeer goed passen in het thema van de Open Monumentendag: Groen van Toen.

Door Yvette Gumbs

Zie ook:

Evenement - geweest:
» Het Gebouw

Locatie(s):
» Museum Oud Amelisweerd

Person(en)
» Armando

< Nieuwsoverzicht

1. NOFX: TheReview
NOFX speelde na 5 jaar eindelijk weer eens in Nederland. Hun nieuwste live album heet 'They've Actually Gotten Worse Live'. Die titel bleek gisteravond in de Melkweg niet terecht.


Opening Het Gebouw in Landhuis Oud Amelisweerd lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelLennard Kiezenbrink tijdens een optreden begin 2019Heerlijcke Markt

 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2021 theAgenda.nl/HyperLeap