theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?

service
Zoek!

Doek valt voor Tropentheater

07-08-2012 - Het Tropentheater sluit in januari 2013 zijn deuren. Dit besluit is het gevolg van het stopzetten van de overheidssubsidie voor het theater. Tot die datum gaan de voorstellingen van het Tropentheater gewoon door.

Veertig jaar lang heeft het Tropentheater een pioniersrol vervuld bij het presenteren van niet-westerse podiumkunsten en cinema in Nederland. Bekende artiesten, zoals Youssou N’Dour en Taraf de Haidouks, debuteerden in de zalen van het Tropentheater.

Ook was het theater de bakermat van het black theatre in Nederland, schonk het als eerste aandacht aan Bollywoodfilms en trok het de aandacht met internationale muziektheater- en dansvoorstellingen, zoals Opera Java en Taipei Today. Eind 2012 valt het doek voor het Tropentheater. Sommige projecten zullen in 2013 nog doorlopen op basis van aangegane verplichtingen en zelfstandige financiering.

Vorig jaar kondigde het ministerie van Buitenlandse Zaken aan de huidige financiering voor het KIT per 2013 te beëindigen. Inmiddels is het KIT in gesprek met het ministerie over een toekomstscenario. De meeste activiteiten van het KIT kunnen daarin onder voorwaarden doorgaan. Zo moeten ze aansluiten bij de prioriteiten van Ontwikkelingssamenwerking en zal de overheidssubsidie geleidelijk afnemen tussen 2013–2015. In dit scenario is geen ruimte voor financiering van het Tropentheater, zo laat het ministerie weten.

Door Yvette Gumbs

Zie ook:

Locatie(s):
» KIT Tropentheater - Grote Zaal
» KIT Tropentheater - Kleine Zaal
» KIT Tropentheater - Marmeren Hal
» KIT Tropentheater

< Nieuwsoverzicht

1. NOFX: TheReview
NOFX speelde na 5 jaar eindelijk weer eens in Nederland. Hun nieuwste live album heet 'They've Actually Gotten Worse Live'. Die titel bleek gisteravond in de Melkweg niet terecht.


Doek valt voor Tropentheater lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelLennard Kiezenbrink tijdens een optreden begin 2019Heerlijcke Markt

 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2021 theAgenda.nl/HyperLeap