theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?

service
Zoek!

Andere route tijdens Vierdaagse

25-06-2012 - De tienduizenden deelnemers aan de 96ste Vierdaagse zullen op woensdag 18 juli op de slotkilometers van de tweede dag over de zogenaamde Parallelroute langs de Waal naar de oostzijde van het centrum en daarna start- en finishlocatie de Wedren worden geleid.

Deze Parallelroute heeft de voorkeur van alle partijen boven de Centrumroute omdat dit alternatief nauwelijks gevolgen heeft voor de inrichting van de binnenstad tijdens de Vierdaagsefeesten.

De Parallelroute leidt de wandelaars onder de Hezelpoort door linksaf de Veemarkt op. Daarna rechtsaf de Rode Toren in, linksaf de Nieuwe Markt en weer rechtsaf de Oude Haven, die parallel aan de Waalkade loopt. Aan het eind van de Oude Haven, ietsje voor de Grotestraat, komt het legioen dan weer uit op de Waalkade, die verder gevolgd wordt naar de Voerweg, Burchtstraat, Hertogstraat, Van Broeckhuysenstraat, Van Schevichavenstraat, Prins Bernhardstraat, Wedren. Voor deze aanpassing van de route zijn slechts eenvoudige, aanvullende verkeersmaatregelen nodig.

Door instabiliteit van de damwand aan de Waalkade moest de burgemeester eerder deze week besluiten de Waalkade tussen de Grotestraat en Veemarkt af te hekken op tien meter van de kaderand. Uit veiligheidsoverwegingen werd bovendien besloten dat de wandelaars ook niet van een deel van de Waalkade gebruik konden maken.

Ook het traditionele vuurwerk, dat eerder al van dinsdag naar zondag verplaatst was, zal dit jaar niet plaats kunnen vinden. De Vierdaagse vindt plaats van 17 tot en met 20 juli 2012.

Door Yvette Gumbs

Zie ook:

Artikel(en)
» Vierdaagse hoogste in Top 100 Evenementenmonitor
» Belangstelling voor Vierdaagse blijft groot
» Vierdaagse vuurwerk van dinsdag naar zondag

Evenementen - geweest:
» De Nijmeegse Vierdaagse 2012
» Intocht Nijmeegse Vierdaagse 2012

< Nieuwsoverzicht

1. NOFX: TheReview
NOFX speelde na 5 jaar eindelijk weer eens in Nederland. Hun nieuwste live album heet 'They've Actually Gotten Worse Live'. Die titel bleek gisteravond in de Melkweg niet terecht.


Andere route tijdens Vierdaagse lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelLennard Kiezenbrink tijdens een optreden begin 2019Heerlijcke Markt

 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2022 theAgenda.nl/HyperLeap