theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?

service
Zoek!

Museum Catharijneconvent verlengt Vrouwen voor het voetlicht

19-06-2012 - Vrouwen voor het voetlicht, sinds maart in Museum Catharijneconvent te zien, wordt verlengd tot en met 7 oktober 2012. Deze expositie vertelt over de uiteenlopende manieren waarop vrouwen zich hebben ingezet voor de kerk.

Dat het thema aanspreekt, blijkt uit de enthousiaste respons van pers en publiek. Vrouwen voor het voetlicht wordt gezien als een mooie, inhoudelijk goed doordachte expositie. De krachtige vrouwen, hun bijzondere verhalen en de vaak zeldzame objecten zijn een bron van inspiratie. Ook de mogelijkheid om een eigen herinnering op te kunnen tekenen, wordt enorm gewaardeerd.

De rol van vrouwen in de kerk is tot op heden nog nooit in een expositie onder de aandacht gebracht. Vrouwen voor het voetlicht geeft een overzicht van tweeduizend jaar vrouwen in de christelijke geschiedenis, met historische gebeurtenissen en prachtige schilderijen. Maar ook met ontroerende voorwerpen en hun bijbehorende verhaal. Hoewel vrouwen lang niet geacht werden het woord te nemen of een publieke rol te vervullen, hebben ze zich altijd voor de kerk ingezet. Bij de één lag de nadruk op het gezin, de ander richtte zich op het geven van onderwijs en zorg voor de naasten. Sommigen schonken belangrijke bezittingen of zorgden voor het interieur van de kerk.

De belevenissen van historische en hedendaagse vrouwen staan centraal. De vrouwen zijn te zien op kleurrijke middeleeuwse panelen, sfeervolle schilderijen uit de Gouden Eeuw, indringende negentiende-eeuwse tekeningen en foto’s van nu. De bezoeker staat oog in oog met de wurgdoek van de heilige Cunera, bijzondere relieken en middeleeuwse beelden. Vrouwen van nu komen aan bod in interviews en portretten, gefotografeerd door Lucia Ganieva.

In de audiotour zijn verhalen van vrouwen, gecombineerd met muziek te horen. En de bezoekers? Zij kunnen hun persoonlijke herinnering opschrijven bij de verhalentafel.

Door Yvette Gumbs

Zie ook:

Evenement - geweest:
» Vrouwen voor het voetlicht

Locatie(s):
» Museum Catharijneconvent

< Nieuwsoverzicht

1. NOFX: TheReview
NOFX speelde na 5 jaar eindelijk weer eens in Nederland. Hun nieuwste live album heet 'They've Actually Gotten Worse Live'. Die titel bleek gisteravond in de Melkweg niet terecht.


Museum Catharijneconvent verlengt Vrouwen voor het voetlicht lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelLennard Kiezenbrink tijdens een optreden begin 2019Heerlijcke Markt

 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2021 theAgenda.nl/HyperLeap