theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?

service
Zoek!

Museumpark Orientalis vertelt opnieuw geschiedenis

07-05-2012 - Op 5 mei 2012 opende Museumpark Orientalis opnieuw de deuren voor het publiek. Het museum is zes dagen in de week open en biedt een compleet programma activiteiten aan.

Het museum biedt bezoekers een ‘reis door de wereld waarin de drie heilige boeken ontstonden’. Die reis begint in het Binnenmuseum met een groots inleidende expositie met de titel ‘Toen God nog schreef’. Deze expositie laat zien hoe de Tenach (Oude Testament), het Nieuwe Testament en de Koran ontstonden tegen de achtergrond van de oude beschavingen in het Midden-Oosten en Egypte.

Na deze expositie maken bezoekers in het Buitenmuseum een denkbeeldige reis door de wereld van de culturen die met deze ontstaansgeschiedenis verbonden zijn. Een kleine expositie is te zien over Piet Gerrits, de eerste artistiek directeur van, wat honderd jaar geleden nog, de Heilig Land Stichting werd genoemd.

Een reddingsplan voor de korte termijn, dat gesteund werd door zowel de Gemeente Groesbeek als de Provincie Gelderland gaf uitzicht op een doorstart mede dankzij de steun van andere partijen. Om deze doorstart kansrijk te maken is gekozen voor noodzakelijke ingrepen in het concept. Samen met Grontmij en Bureau Tinker werkt de directie aan een betaalbaar plan voor de middellange en lange termijn.

Door Yvette Gumbs

Zie ook:

Locatie(s):
» Museumpark Orientalis

< Nieuwsoverzicht

1. NOFX: TheReview
NOFX speelde na 5 jaar eindelijk weer eens in Nederland. Hun nieuwste live album heet 'They've Actually Gotten Worse Live'. Die titel bleek gisteravond in de Melkweg niet terecht.


Museumpark Orientalis vertelt opnieuw geschiedenis lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelLennard Kiezenbrink tijdens een optreden begin 2019Heerlijcke Markt

 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2021 theAgenda.nl/HyperLeap