theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?

service
Zoek!

35.000 euro boete voor TROS

22-06-2011 - De rechtbank in Amsterdam heeft in beroep omroepvereniging TROS een boete van 35.000 euro opgelegd voor het organiseren van een artiestencruise naar Mexico en Florida. De zaak werd al in 2007 aanhangig gemaakt bij het Commissariaat voor de Media door muziekzender TV Oranje.

Volgens de Amsterdamse rechtbank heeft de TROS zich daarbij dienstbaar gemaakt aan extra winst voor Van der Valk Vakanties door deze cruise te koppelen aan tv-opnames. De rechtbank meent dat daardoor Van der Valk kon volstaan met het betalen van een onkosten- en reiskostenvergoeding aan de gecontracteerde artiesten.

Vanwege de tv-uitzendingen zouden deze artiesten bereid zijn geweest om af te zien van hun gebruikelijke honorarium. Dat financiële voordeel kwam ten goede aan Van der Valk. De TROS maakte veel extra reclame voor de gewraakte artiestenreis. De rechtbank komt daarom in zijn uitspraak tot de conclusie dat er al met al geen sprake was van normaal economisch handelen en dat er door Van der Valk met dank aan de publieke omroepvereniging TROS een meer dan normale winst op de reis kon worden gemaakt.

De zaak werd al in 2007 aanhangig gemaakt bij het Commissariaat voor de Media door muziekzender TV Oranje. Na een langdurig onderzoek besloot de mediawaakhond toen om de TROS een boete van 35.000 Euro op te leggen. De TROS was het daar niet mee eens en ging bij de rechtbank in Amsterdam in beroep, naar nu blijkt tevergeefs.


Door Yvette Gumbs

< Nieuwsoverzicht

1. NOFX: TheReview
NOFX speelde na 5 jaar eindelijk weer eens in Nederland. Hun nieuwste live album heet 'They've Actually Gotten Worse Live'. Die titel bleek gisteravond in de Melkweg niet terecht.


35.000 euro boete voor TROS lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelLennard Kiezenbrink tijdens een optreden begin 2019Heerlijcke Markt

 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2021 theAgenda.nl/HyperLeap