theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?

service
Zoek!

Microkrediet Actie voor filmhuis in Phnom Penh, Cambodja

12-04-2011 - Schrijver Ramon Stoppelenburg probeert de enige westers-georienteerde bioscoop in Phnom Penh (Cambodja), The Flicks, te redden. De huidige eigenaar stopt ermee, waardoor het filmhuis zijn deuren moet sluiten, maar Stoppelenburg probeert door een massale microkredietactie het filmhuis open te houden.

Een Microkrediet is een kleine lening die wordt toegekend aan kleine ondernemers. Een microkrediet verschaft ondernemers de mogelijkheid te investeren in bijvoorbeeld de aanschaf van een een bedrijfspand of andere bedrijfsbenodigdheden en daarmee in de toekomst hun financiële positie verbeteren.

Met het krediet wil Ramon Stoppelenburg The Flicks overnemen. Iedereen die een kleine financiële bijdrage levert, wordt levenslang op de nieuwe website van The Flicks genoemd; als supporter van de bioscoop.

Het bedrag dat je leent, krijg je na 6 manden weer terug. Je kan je lening ook in een donatie omzetten. Zodra de bioscoop financieel weer draait worden alle donaties omgezet in een permanent (groot) microkrediet op Kiva.org.

Kiva Microfunds is een organisatie die mensen in staat stelt om geld te lenen via het internet aan microfinancieringsinstellingen in ontwikkelingslanden over de hele wereld, die het geld op hun beurt lenen aan kleine bedrijven en ondernemers die het goed kunnen gebruiken.

Alle geldleners en donateurs krijgen 4x gratis toegang tot een film naar keuze als ze ooit in Phnom Penh langskomen.

The Flicks is de enige westers-georienteerde bioscoop in Phnom Penh, Cambodja. Opgestart in 2009 door de Nieuw-Zeelanders Martin en Jeanette is het de lokale hotspot voor het bekijken van de laatste nieuwe blockbusters, art house films, documentaires en kinderfilms op een 5-meter breed scherm.

Ramon Stoppelenburg is een Nederlands schrijver, die bekendheid kreeg door gratis de wereld rond te reizen. Sinds september 2010 woont en werkt hij permanent in Phnom Penh, Cambodja.

TheAgenda.nl en Biosagenda.nl dragen deze actie een warm hart toe en vragen lezers om mee te doen. De actie loopt nog tot en met woensdag 13 april 2011.

Klik hier voor microkrediet actie

Door Yvette Gumbs

Zie ook:

Person(en)
» Ramon Stoppelenburg

< Nieuwsoverzicht

1. NOFX: TheReview
NOFX speelde na 5 jaar eindelijk weer eens in Nederland. Hun nieuwste live album heet 'They've Actually Gotten Worse Live'. Die titel bleek gisteravond in de Melkweg niet terecht.


Microkrediet Actie voor filmhuis in Phnom Penh, Cambodja lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelLennard Kiezenbrink tijdens een optreden begin 2019Heerlijcke Markt

 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2022 theAgenda.nl/HyperLeap