theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?

service
Zoek!

Boekenweek 2011 eert het levensverhaal

08-02-2011 - Onder het motto Curriculum Vitae - Geschreven portretten eert de komende Boekenweek (auto-)biografieën, dagboeken en andere egodocumenten. Het Boekenweekgeschenk van Kader Abdolah, getiteld De kraai, komt uit in een oplage van ruim 951.000 exemplaren.

Het Boekenweekessay van dit jaar, Good Luck, is gemaakt door Christine Otten en Erik Kessels. Speciaal hiervoor is een gelijknamig parfum ontworpen. De 76ste Boekenweek duurt van 16 t/m 26 maart 2011.

Het Boekenweekgeschenk wordt tijdens de Boekenweek cadeau gedaan door de boekhandel bij aankoop van ten minste € 12,50 aan boeken en is dit jaar voor het eerst ook als e-Boekenweekgeschenk beschikbaar. Het Boekenweekessay ligt vanaf de eerste dag van de Boekenweek in de boekwinkel voor € 6,-. Een limited edition, oplage van 4200 exemplaren, met het boek én parfum is te koop voor € 25,-.

Op de zondag van de Boekenweek kan weer gratis met de trein gereisd worden. Er reist die dag een speciale Verhalentrein, met verhalenvertellers uit verschillende culturen die Nederland rijk is. Het Nationaal Archief en de Koninklijke Bibliotheek spelen op het thema van de Boekenweek in met de tentoonstelling Geschreven portretten, 50 onvergetelijke Nederlanders. Op 23 maart skypet Arthur Japin met scholieren in het hele land over zijn roman Een schitterend gebrek. En Kader Abdolah sluit op zondag 27 maart in Koninklijk Theater Carré de Boekenweek af.

Maar eerst wordt de Boekenweek traditioneel geopend in de Stadsschouwburg van Amsterdam met het 60ste Boekenbal: Het I-Boekenbal. Het I-Boekenbal is alleen voor genodigden.


Door onze redactie

Zie ook:

Artikel(en)
» 80ste Boekenweek
» 2016 Jaar van het Boek

< Nieuwsoverzicht

1. NOFX: TheReview
NOFX speelde na 5 jaar eindelijk weer eens in Nederland. Hun nieuwste live album heet 'They've Actually Gotten Worse Live'. Die titel bleek gisteravond in de Melkweg niet terecht.


Boekenweek 2011 eert het levensverhaal lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelLennard Kiezenbrink tijdens een optreden begin 2019Heerlijcke Markt

 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2022 theAgenda.nl/HyperLeap