theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?

service
Zoek!

TheReview: Vestrock

07-06-2010 - Vestrock is een nieuw festival dat geheel in het teken staat van een vriendschappelijke muzikale en culturele ontmoeting tussen Nederland en België. TheAgenda reisde af naar Hulst in Zeeuws Vlaanderen om er eens rond te kijken.

De bezoekers van Vestrock hadden het weer mee, het was bloedheet. Helaas waren er op het terrein zelf geen schaduwplekken. Overdag was het beduidend rustiger dan in de avond, hoewel het festival uitverkocht was met 2500 bezoekers, een knappe prestatie.

Voor het stadje Hulst, gelegen in Zeeuws-Vlaanderen dat tot Nederland behoort, maar alleen bereikbaar is via Antwerpen is het een hele happening. Een heus festival gevuld met Nederlandse en Belgische acts verdeeld over twee podia. Silence is Sexy, Freaky Age, Drive Like Maria, Waxdolls, Customs, Absynthe Minded stonden op het Vestrock podium met als afsluiters Moke en Dr. LektroLuv. De Vlaamse presentatrice en TMF-Vj Sofie Engelen presenteerde het festival.

Nu ja, twee podia, na het niet zo grote terrein afgezocht te hebben voor het tweede podium, bleek dat na navraag het wigwam tentje naast de mainstage te zijn. Het was de bedoeling dat er afwisselend op de twee podia gespeeld zou worden. Ik heb echter niets gehoord in het wigwamtentje en later op de avond was het tentje ook afgebroken en lag de concentratie op de mainstage.

De bezoekers zelf waren enthousiast over het festival, zoveel gebeurt daar in de regio nou ook weer niet. Wel waren er wat kinderziektes. De bands werden afgewisseld door local dj hero's die de pauzes op moesten vullen. Maar omdat er weer van alles klaar gezet moest worden voor de dj's, vielen daar ook weer pauzes tussen. En als je op een rockfestival dan oude acidliedjes uit begin jaren negentig gaat draaien, frons je wel even met je wenkbrauwen, temeer omdat het ook kort samengevat niet de beste deejays waren. Maar om het positief te houden, een charme dat locals ook een kans kregen op het festival.

Verder was het geluid niet wat het moest zijn, en dat werd pijnlijk duidelijk tijdens Moke, die een geweldige set hebben neergezet. Ze begonnen ook later door geluidsproblemen, en zanger Felix Maginn gaf pissig tijdens het eerste nummer aan dat zijn microfoon niet goed afgesteld was, je kon hem nauwelijks horen. Vanaf het tweede nummer was het geluid weer een stuk beter.

Ook werd er omgeroepen dat de Afterparty van Vestrock die gehouden zou worden in een nabijgelegen café geen doorgang kon vinden door technische problemen, waar ik zelf wat vraagtekens bijzet. Technische problemen in een café? Je gaat bijna denken dat er iets met vergunningen aan de hand is.

Het festival afsluiten met Dr. LektroLuv vond ik persoonlijk een vreemde keuze. Allemaal rock bands en dan afsluiten met electrohouse! Als ze Dance en Rock verdeeld hadden over verschillende podia had ik dat nog kunnen begrijpen. LektroLuv is wel Belgisch, dus waarschijnlijk was het in de kader van de ontmoeting tussen Nederland en België.

Navraag bij de standhouders op Vestrock leerde dat zij enthousiast waren over de lage standprijzen en verzorging vanuit de organisatie qua drank en eetbonnen. Al met al een gezellig festival en een aanvulling voor de regio.

Door Yvette Gumbs

Zie ook:

Artikel(en)
» Festivals 2010
» Eerste namen Vestrock bekend

Evenement - geweest:
» Vestrock 2010

Groep(en)
» Moke
» Silence is Sexy

< Nieuwsoverzicht

1. NOFX: TheReview
NOFX speelde na 5 jaar eindelijk weer eens in Nederland. Hun nieuwste live album heet 'They've Actually Gotten Worse Live'. Die titel bleek gisteravond in de Melkweg niet terecht.


TheReview: Vestrock lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelLennard Kiezenbrink tijdens een optreden begin 2019Heerlijcke Markt

 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2021 theAgenda.nl/HyperLeap