theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?

service
Zoek!

TheReview: Thirty Dancing

26-05-2010 - Ik werd al regelmatig door een vriend van mij getipt over dit feest. Thirty Dancing zou mij meenemen naar mijn jeugd (damn, ik ben 44, ik ben nog jong. Toch?). Jammer Erik! Je past binnen de generatie waarvoor dit feest wordt georganiseerd.

Dus even snel het internet op om te kijken wat het allemaal inhoud. Als je dat doet krijg je de volgende introductie te lezen: “Het idee voor Thirty Dancing is ontstaan bij 2 dertigers die in de vriendenkring steeds vaker de behoefte aan ‘ouderwetse’ dansfeesten constateerden.

Ze stellen dat het huidige aanbod van de dansgelegenheden niet meer aansluit bij hun behoeftes. Te jong publiek, verkeerde en te luide muziek en een te late aanvang van de gezelligheid worden als voornaamste redenen opgegeven. Deze groep besteedt door carrière en een eventueel gezinsleven de schaarse vrije bij voorkeur aan verzorgde uitjes die aansluiten op deze beleving. Dit is exact wat Thirty Dancing de doelgroep wil bieden: een comfortabele avond uit met de mogelijkheid om weer eens lekker te swingen zoals vroeger (bron: Website Wijnfort)”.

Oeps, ik ben wel iemand die de dance scene van tegenwoordig waardeert en die het geen ramp vindt om tot 7.00 uur de volgende ochtend te dansen en daarna nog even een ‘aftertje’ te pakken. Wat ga ik van die avond vinden, wat ga ik van de sfeer en de mensen vinden……

Voor € 15,00 inclusief welkomstcocktail kon je aan de avond deelnemen. Ten minste als je 27 jaar of ouder bent. Dus kaartje op zak en gaan. Om 21.00 uur gingen de deuren open en wij liepen rond 21.30 uur het Wijnfort binnen. Een prachtige locatie overigens maar daar later meer over. In tegenstelling tot de dance feesten die om 23.00 uur beginnen was de zaal al afgeladen vol. De DJ stond net een flink house-nummer te draaien. Hoezo verkeerde en te luide muziek. Maar goed, direct daarna een onvervalst disconummer uit de jaren 70, dus het werd wel netjes afgewisseld.

De dansvloer stond van het begin af aan vol. Allemaal lekker keuvelende mensen die op een gegeven moment begonnen te bewegen. De sfeer was en bleef opperbest. Iedereen kwam hier maar voor één ding en dat was een gezellige avond. En die kregen ze.

Naast de muziek was er ook andere ‘entertainment’. Cees stond met zijn tekentafel karateraturen te produceren of het niets was. De ene schone dame na de andere mocht zich door hem later vereeuwigen. Ook een ruimgesorteerde cocktailbar was aanwezig. En, voor de mannen die het niet konden laten, een grote TV met voetbal (totdat de wedstrijd voorbij was).

De grote zaal, het midden van het fort, was voorzien van 2 bars en 1 muntkassa. Klasse zaak dat je vanaf 5 muntjes de gekochte muntjes aan het einde van de avond kon verkopen. De zijvleugels werden gebruikt als lounge met Cees en Cocktailbar, Rookruimte, Bar met TV en een tweede muntenbar.Door deze opzet waren wachttijden voor een drankje minimaal ondanks de druk bezochte bars.

Rond half twee hielden wij het voor gezien en zijn we na een zeer leuke en gezellige avond tevreden naar huis gegaan. En hier de punten:

Locatie: 10
Personeel: 10
Publiek: 10

Toiletten: 9, genoeg maar helaas maar op één plek waardoor je door een drukke mensenmassa moest.

Muziek: 8, de dj’s waren niet altijd even ‘koersvast’.

Door Erik Verhoeven

< Nieuwsoverzicht

1. NOFX: TheReview
NOFX speelde na 5 jaar eindelijk weer eens in Nederland. Hun nieuwste live album heet 'They've Actually Gotten Worse Live'. Die titel bleek gisteravond in de Melkweg niet terecht.


TheReview: Thirty Dancing lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelLennard Kiezenbrink tijdens een optreden begin 2019Heerlijcke Markt

 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2021 theAgenda.nl/HyperLeap