theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?

service
Zoek!

TheReview: Drumbonen & Kaneelstokken

Cesar Zuiderwijk in het theater

18-03-2010 - Cesar Zuiderwijk, drummer van de Golden Earring, staat in het theater met zijn nieuwe voorstelling Drumbonen & Kaneelstokken na al eerder in het theater te hebben gestaan met de voorstellingen 'Alle gekheid met een stokje' en 'Slagdroom'.

Laat ik er niet om heen draaien. Drumbonen & Kaneelstokken is een hele slechte, amateuristische voorstelling. Met pijn en moeite heb ik mij door de voorstelling heen geslagen. De 15 minuten dat hij drumt zijn zeer de moeite waard, maar het theater gedeelte wordt gekenmerkt door waardeloze grappen die slecht worden uitgevoerd.

Cesar Zuiderwijk komt snel dansend op om vervolgens te verklaren dat hij vroeger altijd danser wilde worden in plaats van drummer. Door het dansen is hij echter zo buiten adem dat de monoloog half verstaanbaar is. De rest van de monologen zijn echter ook niet altijd te verstaan en als ze wel verstaanbaar zijn, zijn ze niet te volgen, en als ze wel te volgen zijn zou je liever willen dat ze voorbij waren. Wat het doel van deze monologen is, is mij niet duidelijk. Cesar Zuiderwijk vergeet bijvoorbeeld dat niet iedereen weet dat hij met duizend drummers op een drijvend podium op de Maas heeft gespeeld. Hij vliegt door deze anekdote en ik ben vergeten wat hij er nu eigenlijk over wilde zeggen.

Zuiderwijk vertelt over de geschiedenis van het drummen en dat Adam al een drummer was. Dan vliegt hij door de geschiedenis heen met flauwe filmpjes en grapjes om vervolgens te vertellen over zijn favoriete drummers die hij ook imiteert. De voorstelling lijkt een beetje te gaan leven en dan geeft hij een mooie lange drumsolo waarin Zuiderwijk laat zien een zeer goede drummer te zijn.

Helaas gaat het daarna alweer snel bergafwaarts met meer flauwe grappen en slechte filmpjes. Nog erger zijn de drumstokken waarmee hij een poppenkast doet en de buikspreekpop waarmee hij niet buikspreekt maar een flauw stemmetje opzet.

Cesar Zuiderwijk moet doen waar hij goed in is: drummen. De afsluitende drumsolo laat precies zijn waar zijn kracht ligt en wat mij betreft moet hij het daarbij laten. Drumbonen & Kaneelstokken is de theaterequivalent van de dronken oom op de bruiloft, waar niemand wat van durft te zeggen.

Na de voorstelling verklaart Cesar Zuiderwijk dat hij na de try outs zijn voorstelling nog heeft moeten wijzigen omdat er er filmpjes in de voorstelling zaten die niet geschikt waren voor kinderen onder de 12 jaar. Tijdens de try outs zouden er mensen met kinderen zijn weggelopen. Ik betwijfel of nog meer filmpjes de voorstelling hadden kunnen redden.

Door Quirijn Foeken

Zie ook:

Evenement - geweest:
» Drumbonen & Kaneelstokken

Person(en)
» Cesar Zuiderwijk

< Nieuwsoverzicht

1. NOFX: TheReview
NOFX speelde na 5 jaar eindelijk weer eens in Nederland. Hun nieuwste live album heet 'They've Actually Gotten Worse Live'. Die titel bleek gisteravond in de Melkweg niet terecht.


TheReview: Drumbonen & Kaneelstokken lezersmeningen

Ik ben op 9 april 2011 naar deze voorste..
Ik ben op 9 april 2011 naar deze voorstelling geweest en inderdaad: WAARDELOOS! Cesar moet drummen en niet denken dat hij cabaretier is. Van de 1,5 uur show is hij net 10 minuten aan het drummen geweest.

Kansloze voorstelling, echt zonde van je geld!

Voorafgaand kon je een workshop volgen waarbij toch iedereen verwacht dat je bij een workshop zelf in een kleine setting ook mee mag doen. Niet dus. Hij lult een tijdje slap uit z'n nek, slaat 2x op z'n drumstel en is er alweer klaar mee.

Cesar hou jezelf niet langer voor de gek en ga gewoon doen waar je goed in bent: drummen!
reneverhoef, 12-04-2011, 14:37
*0000 1/5
Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelLennard Kiezenbrink tijdens een optreden begin 2019Heerlijcke Markt

 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2021 theAgenda.nl/HyperLeap