theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?

service
Zoek!

TheReview: Dominatrix, Queen of the fetish scene

10-03-2010 - Na veel succesvolle edities van Dominatrix in de City Hall te Utrecht moest Cosmic Events een andere locatie zoeken voor het houden van haar Fetish - feesten. Dat dit in Nederland steeds moeilijker wordt omdat de vertrutting echt toegeslagen heeft mag duidelijk zijn.

Mij persoonlijk verbaasde het dan ook dat Haarlem Cosmic Events ontving. Ik had niet verwacht dat de gemeente Haarlem zo liberaal was dat ze dit soort feesten in de door haar gesubsidieerde zaal zou toestaan. Kan niet anders zeggen dan: chapeau!!! Voor de gemeente Haarlem en Cosmic Events.

Waar ik erg benieuwd naar was, was de aankleding van dit ultramoderne gebouw. CityHall had kaal al sfeer die bij dit soort feesten past, de Patroonaat heeft dit niet van nature. Veel TL-verlichting en hout en beton afwerking. Dat is toch heel anders dan de oude gewelven onder het oude stadhuis van Utrecht.

De gasten zouden ook verrast worden op heerlijke geuren van Scentmen. Dit was voor mij een nieuw fenomeen, een aromajockey. Ik was heel nieuwsgierig wat dat zou gaan inhouden.

Rond half 10 stonden we met onze tassen voor de deur. Twee meer dan vriendelijke security mannen lieten ons netjes binnen. En daar stond onze gastvrouw, Brigitte More, in een mooie paarse outfit. Ongetwijfeld weer van eigen hand. De hele gang stond vol met mensen die zich in de meest mooie outfits aan het hijsen waren. Maar desondanks was er nog voldoende ruimte om ons om te kleden. Het dichtsnoeren van jurken, het rechttrekken van latex shirts etc. is toch vaak een tijdrovende zaak.

Binnen de Patroonaat zijn er twee podia. Bij het grote podium stond trance en de wat hardere muziekstijlen geprogrammeerd. Bij het kleine podium stond deep-house, progressive en clubtech op het program. Wat mij betreft een heerlijke verdeling. Als je in de loop van de nacht behoefte had om even volledig te knallen dan ging je naar het grote podium en had je behoefte aan wat rustigers liep je naar het kleine podium.

De grote zaal was overigens geweldig uitgedost. De DJ-Booth, voor de kijkers rechts op het podium, stond in een prachtige kooi. In het midden stond het overbekende bad met warm water. In tegenstelling tot vorige keren heb ik er dit keer geen mensen in zien zitten. En links, in eenzelfde kooi stond de geuropstelling van onze aromajockey. Ik hoorde mensen allerlei geuren roepen. Geweldig en echt een aanvulling op de nacht. Licht en geluid waren perfect.

De kleine zaal was ook met doeken en kleden aangekleed. Er stond een kooi waar één ieder gebruik van kon maken en een sling. Het balkon van deze zaal was afgeschermd en daar stonden banken en bedden waarop je weer eens rustig plaats kon nemen om lekker met elkaar te spelen. De kleine zaal heeft haar eigen bar en sanitaire voorzieningen en dat was heel prettig.

Gelijk een groot compliment voor het personeel. Snelle en correcte afhandeling aan de bar en allemaal in een uniform gestoken zodat zij onderdeel uitmaakten van het decor. De meer dan dansbare muziek in deze zaal hield mijn aandacht vast die nacht. Ik ben veelvuldig hier binnengeweest en was ondanks alle goede DJ’s in de grote zaal toch mijn favoriete zaal. Met name de twee dames, Arantxa Gallardo en Joy de la Rosa, die draaiden hadden mij snel te pakken. Een beetje jammer was de opvolger dan de dames, Buddah. Platen sloegen over, mixen ging mis en leeg was de zaal. Na 10 minuten had ik het ook wel gezien en zijn we maar gaan roken.

De chill – out was stemmig aangekleed. Regelmatig kwam er een leuke dame of heer met snoep of ijs voorbij en kon je even van een versnapering genieten. Uiteraard liepen zij ook door de zalen. Voorin stonden vooral statafels en aan de wand tafels met stoeltjes. Achterin stonden meerder tafels en stoeltjes waardoor veel mensen meteen door naar achteren liepen om daar even rust te pakken en een gesprek te voeren met de vele vrienden, kennissen en totale vreemden die in waren voor een praatje. Natuurlijk was dit ook de plek voor hoge nood. Een beetje privacy, al zaten er genoeg mensen om heen. Uiteindelijk maar aan een stel een sigaretje aangeboden na hun innig samenzijn. Er gaat maar één ding boven een sigaret na de seks en dat is nog meer seks.

In zo’n nieuwe locatie merk je toch dat mensen even hun weg moeten vinden. Ondanks dat was de sfeer snel optimaal. Het broeierige, sensuele, erotische kwam niet helemaal op maar ik verwacht dat dit een volgende keer weer helemaal terug is, als mensen hun weg weten. Op de avond zelf hoorde ik mensen klagen over oa.de trappen maar ook het gebrek aan banken.

De trappen zijn nu eenmaal een gegeven daar kan de organisatie niets aan doen. En de oplossingen die ze hadden om het allemaal een beetje aan het zicht te ontrekken waren zeer geslaagd. Die banken heb ik persoonlijk ook wel gemist. Dus wellicht een puntje voor de volgende keer. De overige aankleding van de ruimtes was weer geweldig. Al het werk en de tijd die hier door Cosmic Events in wordt gestoken is een super groot compliment waard. Dit is zo bepalend voor de sfeer!

Da Dominator sloot in de grote zaal af. Wat kan die man toch knallen. Zelfs de moe gedanste en gespeelde lichamen kwamen allemaal nog een keer in beweging. We kunnen rustig concluderen dat het een zeer geslaagd eerste editie van Dominatrix was in de Patroonaat. Op naar de editie in mei!


De rapportcijfers:

Personeel: 8,5
Aankleding: 9
Prijzen: 7,5
Sfeer: 9
Muziek: 9,5
Speelruimte: 8
Het publiek: 10!

Door Erik Verhoeven

Zie ook:

Evenement - geweest:
» Dominatrix

< Nieuwsoverzicht

1. NOFX: TheReview
NOFX speelde na 5 jaar eindelijk weer eens in Nederland. Hun nieuwste live album heet 'They've Actually Gotten Worse Live'. Die titel bleek gisteravond in de Melkweg niet terecht.


TheReview: Dominatrix, Queen of the fetish scene lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelLennard Kiezenbrink tijdens een optreden begin 2019Heerlijcke Markt

 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2021 theAgenda.nl/HyperLeap