theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?

service
Zoek!

Armando Museum ontvangt 1 miljoen euro

11-02-2010 - Tijdens het jaarlijkse Goed Geld Gala van de BankGiro Loterij in Museum van Speelklok tot Pierement te Utrecht werd bekend gemaakt dat het Armando Museum een bedrag van 1 miljoen euro ontvangt uit de afdracht van 2009.

De donatie wordt gebruikt voor van de herbouw van het Armando Museum in de, in oktober 2007 afgebrande, Elleboogkerk in Amersfoort. Het geld wordt specifiek ingezet voor de financiering van de nieuwe museale kapconstructie van het museum.

De kapconstructie vormt niet alleen een referentie naar het verleden van de kerk, maar vormt tevens een moderne overspanning van de museumruimte met daglichttoetreding en vele hedendaagse technieken.

Naar verwachting zal de herbouw van de kerk eind oktober beginnen en zal het nieuwe Armando Museum in 2012 haar deuren openen. In de tussentijd blijft het Armando Museum onder de naam Armando Museum Bureau tentoonstellingen en activiteiten organiseren in het Rietveldpaviljoen De Zonnehof te Amersfoort.

In totaal 54 culturele organisaties uit heel Nederland, waaronder Museum Boijmans van Beuningen in Rotterdam, het Bonnefantenmuseum in Maastricht, Museum de Fundatie in Zwolle, Vereniging De Hollandsche Molen en het Prins Bernhard Cultuurfonds ontvangen structurele steun van de BankGiro Loterij.

Nieuwe meerjarig ondersteunde begunstigden zijn het Nieuwe Groote Museum van Artis, TwentseWelle in Enschede, Rijksmuseum van Oudheden in Leiden en de Vereniging Rembrandt.

Door Yvette Gumbs

Zie ook:

Artikel(en)
» Armando Museum in de as
» Armando Museum gaat door

Locatie(s):
» Rijksmuseum van Oudheden
» Armando Museum Bureau
» Museum Boijmans Van Beuningen
» Bonnefanten Museum
» Paleis a/d Blijmarkt (Museum de Fundatie)
» TwentseWelle

Person(en)
» Armando

< Nieuwsoverzicht

1. NOFX: TheReview
NOFX speelde na 5 jaar eindelijk weer eens in Nederland. Hun nieuwste live album heet 'They've Actually Gotten Worse Live'. Die titel bleek gisteravond in de Melkweg niet terecht.


Armando Museum ontvangt 1 miljoen euro lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelLennard Kiezenbrink tijdens een optreden begin 2019Heerlijcke Markt

 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2021 theAgenda.nl/HyperLeap