theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?

service
Zoek!

Dj Isis gaat voor Nachtburger meesterschap

03-02-2010 - Op 19 februari zijn de tweejaarlijkse Nachtburgemeesterverkiezingen van Amsterdam. Isis van der Wel (Dj Isis) heeft zich kandidaat gesteld. Al vaker is ze voor deze bijzondere functie benaderd maar ze vindt dat de tijd nu rijp is.

Naar voorbeeld van haar moeder, die al 20 jaar burgemeester is, wil ze naar haar beste kunnen een echte burgemeester zijn en een brug slaan tussen dag en nacht, maar uiteraard ook de bewoners van de nacht nader tot elkaar brengen.

Daarom wil ze, anders dan normaal voor een nachtburgemeester, met een raad van wijze mannen en vrouwen werken die een zo breed mogelijke groep representeren en die zich bewust zijn van het belang van een goed vertegenwoordigde nachtwereld.

Met de Nachtraad verwacht Isis genoeg ervaring en credibility in huis te hebben om niet alleen binnen de nacht, maar ook overdag serieus gehoor te krijgen bij lokale politici voor de behoeften en wensen die leven in de nacht.

Haar speerpunten :

-Aanstelling één toegankelijke gemeenteambtenaar die zich fulltime bezighoudt met de nacht

-Brug slaan tussen dag en nacht door maandelijks overleg met de gemeente

-Bewoners van de nacht nader tot elkaar brengen door deze actief in het maatschappelijk debat te betrekken

-Stop de exodus van kunstenaars en creatievelingen door ruimte te creëren voor spontaniteit en flexibiliteit

De andere kandidaten en collectieven zijn: Jennifer Hopelezz, Vereniging voor Amsterdamse Nachtcultuur bestaand uit Bas, Tom en Duncan, Judith Pijl a.k.a DJ Hepcat, Collectief K.I.S.S. bestaand uit Dimitri Madimin Itamar Gilboa, Waldy Brewster en Phillip Powel en tot slot Nachtcommissie DENDEREND! AMSTERDAM!

Door Yvette Gumbs

Zie ook:

Evenement - geweest:
» Nachtburgemeester Verkiezingen 2010 - 2012

Person(en)
» Isis

< Nieuwsoverzicht

1. NOFX: TheReview
NOFX speelde na 5 jaar eindelijk weer eens in Nederland. Hun nieuwste live album heet 'They've Actually Gotten Worse Live'. Die titel bleek gisteravond in de Melkweg niet terecht.


Dj Isis gaat voor Nachtburger meesterschap lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelLennard Kiezenbrink tijdens een optreden begin 2019Heerlijcke Markt

 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2021 theAgenda.nl/HyperLeap