theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?


service
Zoek!

TheReview: Whatever Works

10-11-2009 - In de nieuwe Woody Allen film Whatever Works keert de filmmaker terug naar New York. Helemaal nieuw is de film eigenlijk niet want Woody Allen schreef het script voor deze film al in de jaren zeventig. Zijn beoogde hoofdrolspeler, Zero Mostel, overleed echter en Allen legde het script weg.
Filmposter eigendom van Paradiso Films.

Onlangs koos hij ervoor om het alsnog te verfilmen met in de hoofdrol “Larry David”, bekend als een van de makers van Seinfeld en de hoofdrolspeler in “Curb Your Enthusiasm ”.
Larry David speelt Boris, een professor die zijn chique leven in de Upper East Side inruilt voor een meer zonderling bestaan in een achterstandswijk. Dan ontmoet hij de naïeve Melodie St. Ann Celestine, die tijdelijk bij hem in gaat wonen. Boris ergert zich duidelijk aan de domheid van Melodie en laat het niet na haar hier constant aan te herinneren. Boris en Melodie groeien echter steeds meer naar elkaar toe en oercynicus Boris lijkt iets te ontdooien.

Wat volgt zijn verschillende bizarre en grappige situaties waar niemand elkaars visie over het leven lijkt te willen begrijpen. Hier zijn vooral de zeer geestige dialogen en monologen van David die Whatever Works een zeer vermakelijke film maken. Het eloquente gemopper van Boris en zijn donkere kijk op het leven zijn lekker cynisch en grappig.

Hoewel het plot zich naar het einde toe wat onhandig ontwikkelt weet Woody Allen er toch een mooi liefdesverhaal van te maken. Ondanks al het cynisme heeft de film een mooie boodschap: je moet in het leven en de liefde datgene doen wat voor je werkt zolang er niemand maar last van heeft.

Door Quirijn Foeken

< Nieuwsoverzicht

1. 500 jaar Jheronimus Bosch
In 2016 is het 500 jaar geleden dat Jheronimus Bosch in ’s-Hertogenbosch overleed. Met een uitgebreid programma wordt de beroemde schilder herdacht en geëerd onder de titel Jheronimus Bosch 500, een meerjarige manifestatie, met 2016 als hoogtepunt.
2. NOFX: TheReview
NOFX speelde na 5 jaar eindelijk weer eens in Nederland. Hun nieuwste live album heet 'They've Actually Gotten Worse Live'. Die titel bleek gisteravond in de Melkweg niet terecht.


TheReview: Whatever Works lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Interieur met veel Franse elementenFreskuZeer licht en luchtig interieurChippendales - Break the Rules 2016Bosch by night artist impression Garden of Earthly delights

• Fresku
• KOVACS
 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren  
© Copyright 2003-2016 theAgenda.nl/HyperLeap

theAgenda special
500 jaar Jheronimus Bosch
Jheronimus Bosch, De Hooiwagen, Madrid, Museo Nacional del Prado.