theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?

service
Zoek!

TheReview: Evolution – Radio538

23-09-2009 - Al maanden werden we via Radio 538 erop gewezen dat er op 19 september in de TT Hal in Assen iets groots stond te gebeuren. Veel marketing via radio en andere media werd over ons uitgestort. TheAgenda.nl was uitgenodigd om hiervan verslag te doen.

Dus restte ons niets anders te doen dan goede zin en veel plezier in de auto te stoppen en naar Assen te vertrekken. Toen wij rond 23.00 uur de TT hal binnenkwamen schrok ik wel een beetje. Het feest was al vanaf 21.00 uur bezig en ik vond het nog erg rustig. Temeer omdat Dj Chuckie rond deze tijd stond geprogrammeerd en hij onder het jongere publiek toch veel fans heeft.

Maar even wat hieraan vooraf ging. De pers mocht via de VIP ingang naar binnen. Logistiek een goede oplossing want het tekenen van een pers-contract is niet handig in lange rijen bij een hoofdingang. Deze VIP lounge had een eigen line up, een sushi-bar, zitzakken, nette lounge banken met bijbehorende tafels en sta-tafels met kaasstengels. Uiteraard eigen toiletten en een bar.

Maar helaas, dat was niet voor ons want er werd duidelijk bij gezegd dat als wij deze ruimte zouden verlaten we niet meer terug konden. Terecht, als je € 169,50 betaald voor dit voorrecht dan wil je niet dat zo’n pers muskiet voor niets van dezelfde privileges gebruik mag maken. Na een testduik in een zitzak, ze zaten/lagen lekker, zijn we doorgegaan naar de main area.

De zaal was goed aangekleed. Door de relatieve rust hadden we goed de tijd om eens uitvoerig rond te kijken. In het midden van de zaal stond een ronde DJ-booth die langzaam rond draaide. Hierdoor kreeg iedereen zicht op de DJ. Aan de korte zijde van de zaal stonden grote videoschermen die de complete wand vulden. Hier werd afwisselend VJ-beelden op getoond en beelden van in de DJ-booth en de zaal. Dit zag er goed uit en vond ik een klasse oplossing voor het opleuken van de meestal saaie wanden van een evenementenzaal.

Aan beide lange zijde van de zaal waren uitgifte punten voor de drank en achterin zelfs een kraampje met, voor zover ik kon zien, snoepgoed. Op 4 verschillende punten kon je in de zaal je munten halen. Grappige constatering was wel dat de meeste mensen alleen die punten wisten te vinden die het dichtst bij de ingang gepositioneerd waren.

Direct tegenover de ingang van de zaal was een food-plaza ingericht. Je kon er alle snacks krijgen die je maar kon bedenken. Van gezond en licht tot zeer slecht en vet. Uiteraard waren er lockers en een merchandise stand van Tiësto en Radio538. Dus je kon een CD of een shirt meenemen als blijvende herinnering. Als je veel inneemt moet je ook kunnen lossen. Dat kon ruimschoots. Er waren aan beide zijde van de zaal toiletgroepen. Uiteraard stond er halve wegen de nacht een rij bij het damestoilet, waar gebeurd dat niet?!

Terug naar de DJ’s. Om 24.00 uur nam Markus Schulz het stokje over. Met vuurwerk rond de DJ-booth en een aankondiging of de koningin zelf op trad knalde hij meteen vol erin. Het ging er in als koek. De menigte stond meteen te bewegen in warp-speed. Persoonlijk trek ik deze muziek niet zo maar ik zag wel dat de mensen die er echt voor kwamen compleet uit hun bol gingen. Gedurende de set van Markus kwamen professionele dansers en danseressen de DJ-booth opleuken. Iedere keer weer in een andere outfit.

Na 1,5 half uur was het tijd voor de grootmeester himself. "Tiësto" werd met dezelfde egards verwelkomd. Het was de laatste keer in 2009 dat Tiësto in Nederland zou draaien. Er was inmiddels veel meer publiek binnen dan een paar uur geleden. Tiësto heeft de eerste anderhalf uur een ander geluid laten horen. Op Flight 643 na kwam ik geen bekend werk tegen. Nu ben ik geen Tiësto expert maar ik had het idee dat meer mensen hetzelfde concludeerden. O ja, Faithless hoorde ik even voorbij komen, heb alleen geen idee meer hoe laat dat was. Maar het laatste stukje van de set knalde als vanouds. En dat merkte je ook aan de zaal. De hel brak los. Maar dan een hele fijne hel.

Na Tiësto was de koek op. Met nog 1,5 uur autorijden in mijn achterhoofd vond ik het welletjes. Ik weet, Marco V kan geweldige sets neerzetten maar mijn verstand gaf duidelijk aan dat het tijd was om de thuisreis te aanvaarden.

Als ik naar het publiek de line up mag beoordelen dan geef ik het geheel een 7. De aankleding en faciliteiten een 8.

Eén ding is zeker, de TT hal is geschikt om feesten in te geven. Al zou een tweede area voor het betalende gepeupel wel fijn zijn zodat je of een andere stijl muziek kunt opzoeken of de rust.

Door Erik Verhoeven

Zie ook:

Evenement - geweest:
» Radio 538 presents: Evolution

Person(en)
» Tiësto
» Dj Chuckie

Groep(en)
» Radio 538

< Nieuwsoverzicht

1. NOFX: TheReview
NOFX speelde na 5 jaar eindelijk weer eens in Nederland. Hun nieuwste live album heet 'They've Actually Gotten Worse Live'. Die titel bleek gisteravond in de Melkweg niet terecht.


TheReview: Evolution – Radio538 lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelLennard Kiezenbrink tijdens een optreden begin 2019Heerlijcke Markt

 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2021 theAgenda.nl/HyperLeap