theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?

service
Zoek!

Film De Storm in race voor Nederlandse Oscarinzending

10-09-2009 - Op 21 september is er een nieuwe selectiebijeenkomst van de Oscarcommissie overde Nederlandse inzending voor de Oscars. Verschillende producenten, waaronder NL Film & TV hebben na de eerste selectie bezwaar ingediend.

Nu er een nieuwe selectiebijeenkomst plaatsvindt is De storm, de nieuwe film van "Ben Sombogaart" met in de hoofdrollen Sylvia Hoeks en Barry Atsma terug in de race.

Regisseur "Ben Sombogaart "heeft overigens twee keer kans, daar zijn film Bride Flight ook geselecteerd is als mogelijke Nederlandse Oscarinzending.

De storm gaat morgen in première in Vlissingen tijdens Film by the Sea en is vanaf 17 september te zien in meer dan 110 zalen.

De storm gaat over Julia (Sylvia Hoeks), een 18-jarige Zeeuwse boerendochter, die zwanger raakt van haar vriendje Koos, een vissersjongen. Koos schrikt zo van dit nieuws dat hij met de Noorderzon vertrekt. Julia staat er helemaal alleen voor in een vijandig dorp: de zwangerschap en de bevalling worden eerst veroordeeld en later genegeerd door haar familie en dorpsgenoten.

In de nacht van 31 januari 1953 breken de dijken door in Zeeland op meer dan honderd plaatsen tijdens een verschrikkelijke februaristorm. De boerderij, waar Julia woont, wordt verzwolgen door een zondvloed. Samen met haar zoon komt Julia in het water terecht en wordt – tegen haar wil – gered door de jonge luchtmachtsergeant Aldo (Barry Atsma), haar baby in het water achterlatend. Ze is ontroostbaar, hult zich in stilzwijgen en weigert met haar gehate redder te praten.

Voorzichtig probeert Aldo in contact te komen met de jonge vrouw, ontrafelt stukje bij beetje haar achtergrond en besluit tenslotte om haar te helpen haar zoon te vinden. Hij is immers verantwoordelijk voor het feit dat ze haar baby moest achterlaten.

Het is het begin van een lange zoektocht die hen – tegen de evacuatiestroom in – uiteindelijk weer terug zal brengen naar Zeeland: een verdronken, surrealistisch landschap van dierlijke en menselijke kadavers. De kans dat hier een baby kan overleven, is microscopisch klein. Toch krijgt Julia aanwijzingen dat haar zoon nog leeft. Maar waar? En bij wie?

De Zeeuwse band Bløf schreef de titelsong voor de nieuwe Nederlandse speelfilm. De titelsong ‘De Storm (Geef Niet Op)‘ is de 32ste single van de band sinds ze in 1998 doorbraken met ‘Liefs Uit Londen’.

Door Yvette Gumbs

Zie ook:

Artikel(en)
» Bløf schrijft titeltrack voor De Storm

< Nieuwsoverzicht

1. NOFX: TheReview
NOFX speelde na 5 jaar eindelijk weer eens in Nederland. Hun nieuwste live album heet 'They've Actually Gotten Worse Live'. Die titel bleek gisteravond in de Melkweg niet terecht.


Film De Storm in race voor Nederlandse Oscarinzending lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelLennard Kiezenbrink tijdens een optreden begin 2019Heerlijcke Markt

 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2021 theAgenda.nl/HyperLeap