theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?

service
Zoek!

Review Generations of Love Festival

21 jaar house in Nederland, Strand West – Amsterdam

18-08-2009 - Vorig jaar vierde Chemistry 20 jaar house in Nederland. Chemistry, één van de oudste party-organisaties in Nederland, kon het succes van dit Festival niet voorbij laten gaan en heeft dit jaar de 21-ste verjaardag met beide handen aangegrepen om weer een festival op te zetten rond dit heugelijke feit.

Na wat problemen met mijn auto arriveerde ik rond 16.00 uur op het festival terrein. Dit keer op Strand West in Amsterdam. De locatie was goed bereikbaar met de auto maar ook met het openbaar vervoer.

Na de gebruikelijke plichtplegingen bij de security mocht ik het terrein op. Het werd meteen duidelijk waarom de locatie Stand West heet. Mooi strandzand met schelpen. Heerlijk aan je blote voeten! Zeker als de temperatuur toch boven de 25 graden is.

Direct na de lockers die, zoals dat op een festival hoort, weer aanwezig waren kon je zowel met pin als contant munten halen. Vier munten voor € 10,00. Heel normaal tegenwoordig op een festival. Het was rond die tijd nog wat bewolkt maar na een rit van een uur en een kwartier en de ellende met de auto was ik toe aan een biertje. Een grote beker voor twee munten, één halve munt statiegeld.

Op dat moment sta je even vreemd te kijken maar als je eenmaal bij een stage staat en je struikelt niet over de resten van de bekers is dat toch een fijne constatering en de halve munt die je uiteindelijk terug kunt krijgen meer dan waard. Verder waren de prijzen normaal. Eén muntje voor fris, water, anderhalve munt voor wijn/rosé. Nu we het toch over de horeca hebben, het personeel was snel en vrolijk. Altijd fijn als je op een festival een feestje aan het vieren bent.

Met het biertje in de hand stond ik op de Casablanca buiten stage te luisteren naar Reece. Vanuit een open Hummer stond hij zijn verleidelijke plaatje te draaien. Een leuke stage met aan de achterzijde van de ‘dansvloer’ parasols met daaronder zitzakken waarin je heerlijk kon chillen en naar de muziek luisteren.

Na een minuut of tien doorgelopen naar de Amsterdamse huismerken stage waar de diepe bas je heerlijk oppakte. Roxy Resurrection, Quinten de Rozario had zijn publiek al flink aan het bewegen. Heerlijke house waarbij je niet stil kon staan. Uiteindelijk via de zijuitgang van de Amsterdamse huismerken stage de Rekord3r stage op gewandeld. Uiteraard door het zand. Hier stond Sandrien haar liveset af te ronden. Deze dame is altijd een garantie voor de beentjes van de vloer. De diepe techno beats liepen als een automatisch geweer uit de boxen.

Na haar set trad Juan Sanchez aan achter de draaitafels. Naast techno is deze man in staat om techhouse en gewone house in zijn zet te verweven en zo zijn set aan te passen aan wat zijn publiek graag wil horen. Dit zonder dat je er als luisteraar last van hebt. Diepe techno is op een strandfeestje niet altijd een geijkt recept dus de variatie was welkom en werd ook meteen opgepikt door het publiek.

De set waarvoor ik naar Amsterdam was gereden startte om 19.00 uur op de mainstage, Chocolate Puma, een DJ duo bestaande uit: dj zki en dobre. Ik had van verschillende mensen al goede verhalen over dit duo gehoord dus ik vond het tijd om hier zelf eens naar te gaan luisteren en uiteraard dansen. De heren knalde na de Man zonder Schaduw het publiek in de houding om te gaan dansen (Joost van Bellen zou eigenlijk voor Chocolate Puma draaien maar ik heb de beste man niet gezien). Van club naar house, van techhouse naar techno. Ik heb alle stijlen wel voorbij zien komen die de 128 bpm te boven gingen (nee, geen Hardstyle, Trance etc.). Het publiek heeft, incluis me. Myself and I, anderhalf uur aan één stuk staan dansen. Dit heb ik al in geen tijden meer meegemaakt.

Nadat beide heren afscheid namen van hun publiek mocht Isis het overnemen. Ik moet me schamen maar Isis werd het niet voor mij. Ondanks het feit dat ik toch regelmatig hele fijne sets van haar gehoord heb kwam het na Chocolate Puma voor mij niet meer uit de verf. Tijd om te verkassen.

Anja Schneider stond op dat moment de mensen gek te draaien op de Record3r stage (nee, nog steeds geen spelfout). Heerlijke melodieuze techno kwam uit de spiekers. De voetjes gingen weer van de vloer. Anja Schneider is uit Duitsland afkomstig en is naast ‘plaatjesdraaiert’ ook producer. Met haar eigen label, Mobilee, geeft zij regelmatig eigen producties uit. Het geluid van Anja combineert twee ogenschijnlijke tegenstellingen, nl. zwaarmoedig en opzwepend zoals op andere media te lezen is. Het zwaarmoedige zou ik liever als diep willen beschrijven. Dan sluit het opzwepende beter aan.

Ergens rond kwart over negen werd het voor mij te koud. De korte broek en het shirt dat die middag eigenlijk teveel waren, werden na 20.00 uur toch te weinig. Er stond een frisse wind op het festivalterrein, die nu ronduit koud begon aan te voelen. Lil’ Louis met zijn French kiss heb ik dus helaas niet meer gehoord. Via de Disco circus tent waar je op dat moment Jam-sessies kon bijwonen ben ik toch rustig naar de uitgang gelopen. Het stuk van de jam-sessie die ik meegemaakt heb was overigens geheel niet onverdienstelijk. Een goed gezongen blouse kwam van het podium. Een heerlijke doorrookte blouse stem maakte de zaak af.

De aankleding van het festival was ook de moeite waard. Niet alleen de saaie podia waarop een dj-both stond maar goed ingerichte area’s waar tijd besteed is aan de aankleding. Je had voldoende te zien. Naast de bar’s voor de drank, waren er ook meerdere standjes met heerlijk eten. Ik heb geen friet gezien en dat is toch uitzonderlijk. Daarbij kwam dat er overal wel plekken ingericht waren waar je even rustig kon zitten met uitzicht op de dansende mensen. Van zitzak tot rietstoeltjes en tafeltjes, alles op zitgebied was aanwezig.

Natuurlijk moet je voor je vertrek nog even naar het toilet. Voor een muntje kon je de hele dag. Als man had ik die dit keer niet nodig dus ik kan op die ‘fijne’ kruisen mijn plasje wegbrengen. Dat de organisatie al een paar jaar meedraait werd ééns te meer duidelijk toen ik deze kruisen ook buiten het terrein op weg naar de parkeerplaats zag staan.

Ik heb de volgende Generations of Love al in mijn agenda staan (helaas nog zonder datum) maar het was een geslaagd festival in alle opzichten. Minpuntjes? Ja, één hele grote. Ik hoorde toen ik mijn laatste cola bestelde dat de regular al op was en iemand die om water vroeg moest ook iets anders bestellen. Dit was niet helemaal wat je verwacht.

Al met al een dikke 8,5 voor het festival! Volgend jaar weer.

Door Erik Verhoeven

Zie ook:

Interviews
» Interview Lil' Louis

Evenement - geweest:
» Generations of Love Festival 2009

< Nieuwsoverzicht

1. NOFX: TheReview
NOFX speelde na 5 jaar eindelijk weer eens in Nederland. Hun nieuwste live album heet 'They've Actually Gotten Worse Live'. Die titel bleek gisteravond in de Melkweg niet terecht.


Review Generations of Love Festival lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelLennard Kiezenbrink tijdens een optreden begin 2019Heerlijcke Markt

 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2021 theAgenda.nl/HyperLeap