theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?

service
Zoek!

Vier dagen voor opbouw Parade Amsterdam

27-07-2009 - Vrijdag 31 juli opent de Parade haar poorten in het Martin Luther Kingpark waar tot en met 16 augustus meer dan 60 voorstellingen spelen.

De tenten worden afgebroken in Utrecht en in vier dagen worden 49 tenten (waaronder een kerk) opgebouwd en een wasserette, douches en toiletten, diverse energie-stationnen en een eigen water- en afvoersyssteem aangelegd.

In Utrecht zijn er 70.000 bezoekers geweest. Dat is iets minder dan vorig jaar, mede door het regenachtige weer de laatste week.

In Amsterdam nieuwe voorstellingen, zoals de absurde muziektheatervoorstelling ‘Bist du bei mir’ over een bijzonder hotel tijdens het plaatselijke ‘Zangconcours voor solisten’ van Het De Mirando Kwartet, gespeeld door Chris Bolczek, Bert Walthaus, Maureen Kamphuis en Jennifer Evenhuis. In ‘Sneeuwwitje van Oranje spelen Niek Barendsen e.a. een koninginnensprookje met liedjes, dwergen en een man in jurk.

Sarah Ringoet brengt ‘Reprise’, een tragikomische monoloog over afscheid en de liefde van je leven en Justus van Dillen & Xander van Vledder spelen een bloedstollend spannende Griekse mythe ‘Atreus noch Thyestes’. ‘Oh?! Hallo’, vorig jaar genomineerd voor de ITs Parade-parel, staat voor het eerst op de Parade, gespeeld door Bram van der Heijden en Isil Vos en in ‘Pulp & Fictie’, waar Frank Lammers de spelleiding voor zijn rekening neemt, draait alles om schrijvers en literatuur.

Gusta Geleijnse en Heidi Arts staat op de planken met ‘Absolutely Doomed’, een vitale punkkomedie met snoeiharde ‘live’ muziek en ook Hendrick-Jan de Stuntman staat in Amsterdam, met de voorstelling ‘Mega Poll’, waarvoor de stuntmannen speciaal een eigen tent hebben gebouwd, de Stunttent.

Naast deze nieuwe voorstellingen staan in Amsterdam onder andere anoukvandijk dc, NTGent, Go Vote! (Raymonde de Kuyper, Jacqueline Blom en Thijs Maas), PIPS:lab, Theo Nijland, Odilo Girod (Coparck frontman), Wereldband, Toneelgroep Oostpool, Het Volksoperahuis en Orkater – The Sadists. Zoals ieder jaar sluit Amsterdam op 16 augustus af met een groots Gala.

Iedere dag om 15.00 opent de Parade met een uitgebreide Kinderparade. Ieder dag zijn er verschillende voorstellingen speciaal voor kinderen. Zo speelt onder andere de familie Dagelet – Apituley het muziektheater ‘Sta eens Op!’, staat voormalig VPRO’s kijkcijferknaller ‘De Hondenshow’ met in de hoofdrol een heuse viervoeter op de Parade, trekken Reno, Kor en Tinus de Wijde Wereld (WW) in tijdens ‘De Vriendelijke Klokkenmaker’ en Hakim speelt in ‘De Dromendief’.

Bij ‘Het Schaduwatelier’ van het Huis van Aristoteles maken kinderen hun eigen schaduwtheater en ‘vaders’ is een voorstelling voor de hele familie van Rosa Peters i.s.m. BonteHond.

Door Yvette Gumbs

Zie ook:

Artikel(en)
» Parade 2009: gerenommeerd, jong en bezield
» Opening Parade 2009
» Parade reist verder naar Den Haag
» Parade naar Utrecht
» Parade viert einde tournee

Evenement - geweest:
» De Parade 2009

< Nieuwsoverzicht

1. NOFX: TheReview
NOFX speelde na 5 jaar eindelijk weer eens in Nederland. Hun nieuwste live album heet 'They've Actually Gotten Worse Live'. Die titel bleek gisteravond in de Melkweg niet terecht.


Vier dagen voor opbouw Parade Amsterdam lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelLennard Kiezenbrink tijdens een optreden begin 2019Heerlijcke Markt

 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2021 theAgenda.nl/HyperLeap