theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?

service
Zoek!

Parade naar Utrecht

06-07-2009 - De Parade breekt haar tenten af in Den Haag en reist dan verder naar Utrecht. Daar slaat de Parade ook dit jaar 17 dagen lang haar tenten op in het centrum van de Domstad.

Vanaf 10 juli kunnen bezoekers in het Moreelsepark zo’n 55 voorstellingen voor jong en oud zien. In Den Haag heeft het rondreizend festival, mede dankzij het mooie weer en het afwisselende programma, 38.000 bezoekers verwelkomd. Dat is 2.000 meer dan vorig jaar.

Diverse voorstellingen spelen voor de eerste keer op de Parade in Utrecht. Zo speelt Theo Nijland een musical over het leven van niemand minder dan zichzelf in ‘Mijn leven als Theo Nijland’, gaat de voorstelling ‘Dranck’ van Orkater – The Sadists in première en spelen Howard Komproe, Frank Wijdenbosch, Urmie Plein en Angelique de Bruijne de komische voorstelling ‘Alles is eetbaar’. De ITs Parade Parel is inmiddels ook bekend: ‘Voor De Gehoorzamen’ met Pepijn Schoneveld.

Verder spelen George van Houts, Tom de Ket, Joke Tjalsma en Tina de Bruin een onderduikklucht in ‘Goed Fout’, geschreven door De Ket, staan de Utrechtse theatergroepen Het NUT en Theatergroep Aluin met de theatrale talkshow ‘Radio de Schoonheid’ op de planken, schreef Annechien Koerselman (tekst en regie) het wildwest liefdesavontuur ‘Bonnie & Clyde’ en ook Eric Koller is te zien in Utrecht.

Sinds vorig jaar vraagt de Parade een vrijwillige bijdrage voor het toiletbezoek. Het geld wordt besteed aan waterprojecten in Azië en Afrika, waar gebrek aan schoon drinkwater en sanitatie een groot probleem is. Hiervoor werkt de Parade samen met Earth Water en Akvo. Met de opbrengst uit Rotterdam en Den Haag kunnen we het eerste project ondersteunen; een school in Noordoost Thailand.

Met het geld wordt daar een nieuw watersysteem aangelegd om regenwater op te vangen en te filteren, waardoor 200 kinderen gedurende tien jaar toegang tot schoner water hebben en ieder jaar scholing en training krijgen over het belang van schoon drinkwater.

Tournee Parade 2009:

10 - 26 juli Utrecht, Moreelsepark

31 juli - 16 augustus Amsterdam, Martin Luther Kingpark

Door onze redactie

Zie ook:

Artikel(en)
» Parade 2009: gerenommeerd, jong en bezield
» Opening Parade 2009
» Parade reist verder naar Den Haag
» Vier dagen voor opbouw Parade Amsterdam
» Parade viert einde tournee

Evenement - geweest:
» De Parade 2009

< Nieuwsoverzicht

1. NOFX: TheReview
NOFX speelde na 5 jaar eindelijk weer eens in Nederland. Hun nieuwste live album heet 'They've Actually Gotten Worse Live'. Die titel bleek gisteravond in de Melkweg niet terecht.


Parade naar Utrecht lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelLennard Kiezenbrink tijdens een optreden begin 2019Heerlijcke Markt

 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2021 theAgenda.nl/HyperLeap