theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?

service
Zoek!

TheReview: Indian Summer en Festival Mundial geslaagd

23-06-2009 - Afgelopen weekend vonden zowel Indian Summer Festival als Festival Mundial plaats. TheAgenda bezocht beide festivals en maakt de balans op.
Voor foto's klik hier

Ondanks voorspellingen bleef de regen uit, en konden beide festivals rekenen op een stralend zonnetje.

Zaterdag vond in Broek op Langedijk het Indian Summer Festival plaats. Een festival dat zich kenmerkt door een combinatie van Rock en Dance. Dat levert een festivalpubliek op van alternatief tot hip uitziende dance people.

Persoonlijk vond ik de lineup van zowel het Dance gebeuren als het Pop/rock podium wat mainstream, maar dat trekt wel publiek. Frank Boeijen gaf een goed optreden weg en merkte nog op dat hij niet gewend was om overdag op een festival te staan.'Ik sta meestal s'avonds op het podium'. Zijn publiek had er geen moeite mee en zong mee op zijn nummers.

Globalicious stond er ook met hun Love a Fair Earth Area. Cindy Pielstroom (inderdaad ex-televisie presentatrice) vertelt: 'We willen de wereld meer liefde geven. Meer liefde voor mens, dier en de aarde'. ' En dat straalt Globalicious ook uit. Je kan er tekenen, dansen, zingen en de medewerkers lijken weggelopen uit een Alice in Wondeland setting. Na een muzikale intermezzo in een van hun tenten, ben ik helemaal in de chill-mood en kost het mij moeite om me weer in het dancegedruis te storten.

Benny Rodrigues, Erick E, Lucien Foort, Dr. LektroLuv, "Martin Solveig" en anderen, iedereen danst mee in de tent of voor het podium in het zonnetje. Op het pop/rock podium volgen na Frank Boeijen, Kraak & Smaak, Novastar, Blřf en Kane elkaar op gepresenteerd door een blije Gerard Ekdom, die het erg naar zijn zin heeft.

Festival Mundial vond zowel zaterdag als zondag plaats. Wij reisden zondag af naar het Leijpark in Tilburg. Mundial kenmerkt zich door een intercultureel publiek en bands uit alle werelddelen.

Het eerste concert die wij bezoeken is die van Nneka, een Nigeriaanse zangeres met een dijk van een stem. Ze geeft een indrukwekkend optreden weg. Nneka is dankbaar uitgenodigd te worden door Mundial en bedankt haar publiek voor hun massale opkomst in podiumtent 2015.

Daarna bezoeken we het Rabobank Kinderplein waar Dushi Nomads hun nomadententen hebben opgezet en kinderen én volwassenen vermaken met workshops varieënd van raps, trommelen, graffiti, koken tot sandalen maken. Er hangt een hele positieve festival sfeer en dat is precies wat Dushi wil uitstralen. Dushi wil kinderen, jongeren en volwassenen veel plezier geven en veel van en over elkaar te leren.

Oumou Sangaré staat op het Millenium Stage. Zij is één van de bekendste vertegenwoordigers van wat de 'Wassoulou sound' wordt genoemd: moderne Malinese muziek die is geďnspireerd door de traditionele agrarische cultuur van de Wassoulou regio in het zuidwesten van Mali.

En dan de afsluiter van Mundial: Oscar D'León. Ondanks dat hij de 65 gepasseerd is, treedt de salaskoning nog op. Mundial was trots op hun headliner en het publiek kwam massaal op hem af. En terecht. Wat een show, wat een swingend geheel, wat een afsluiter. Over de 65 en swingend en dansend op het podium.

Indian Summer Festival en Festival Mundial waren meer dan geslaagd. Een relaxte, goede festivalvibe, vrolijke dansende menigtes en een stralend zonnetje. Wat wil een festival nog meer? Op naar volgend jaar!

Voor foto's klik hier
Door Yvette Gumbs

Zie ook:

Artikel(en)
» Mdungu eerste act op Festival Mundial 2010

Evenementen - geweest:
» Festival Mundial 2009
» Indian Summer Festival 2009

Person(en)
» Dr. LektroLuv
» Gerard Ekdom
» Novastar
» Dr. LektroLuv
» Benny Rodrigues
» Lucien Foort
» Frank Boeijen
» Nneka
» Oumou Sangaré
» Oscar D'León

Groep(en)
» Kraak & Smaak
» Kane
» Dushi Nomads
» Blřf

< Nieuwsoverzicht

1. NOFX: TheReview
NOFX speelde na 5 jaar eindelijk weer eens in Nederland. Hun nieuwste live album heet 'They've Actually Gotten Worse Live'. Die titel bleek gisteravond in de Melkweg niet terecht.


TheReview: Indian Summer en Festival Mundial geslaagd lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelLennard Kiezenbrink tijdens een optreden begin 2019Heerlijcke Markt

 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2022 theAgenda.nl/HyperLeap