theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?

service
Zoek!

Opening Parade 2009

08-06-2009 - Op vrijdag 12 juni begint de Parade officieel haar seizoen in Rotterdam. Vervolgens reist het festival via Den Haag door naar Utrecht om 16 augustus te eindigen in Amsterdam.

Dit jaar staan er 80 verschillende theater-, muziek-, dans- en videovoorstellingen op de planken en is er weer iedere avond live-muziek in Café Correct en de Orangerie.

Zoals ieder jaar begint de Parade in Rotterdam, met ook dit jaar weer veel inspirerende en vruchtbare samenwerkingen met culturele instellingen. Er is een aantal voorstellingen te zien in het Nederlands Architectuurinstituut (NAi), voor deze gelegenheid ook ’s avonds geopend, van onder andere Spinvis, Ellen ten Damme, Art-Jan de Vries en PIPS:lab en in het NAi is de tentoonstelling ‘Brazil Contemporary’ onderdeel van de Parade.

In het Chabotmuseum speelt toneelgroep Bonheur en het entreeticket van de Parade is ook geldig als entreebewijs voor Museum Boijmans Van Beuningen. Rondom de Parade is een vijf meter hoge Traverse gebouwd, dwars door het NAi ontworpen door de Rotterdamse kunstenaarsgroep Observatorium. Deze loopbrug is 800 meter lang en is als doorgaande weg gratis toegankelijk voor iedereen.

Op de Traverse speelt Young Stage – SKVR twee voorstellingen en Kosmopolis Rotterdam staat er tijdens de opening met een speciaal samengesteld Gospelkoor van ongeveer 80 personen. Op initiatief van Kosmopolis Rotterdam staat ook de voorstelling ‘Geboeid’ van Susanne Marx in Rotterdam, Den Haag en Utrecht.

In Rotterdam dit jaar nieuwe voorstellingen van: ‘Zap Holland’ waar Thomas de Bres, Saskia Temmink, Jara Lucieer en Michiel Varga door Hollands erfgoed ‘zappen’, ‘Pool (no water)’ van Productiehuis d*Amor, ‘Ketwoemun’ met Mirjam Stolwijk, Arend Niks en Mick Paauwe en Jakop Ahlbom heeft de voorstelling ‘Man met Hoed’ geregisseerd.

Nathan Vecht heeft voor de Parade de voorstelling ‘Go Vote!’ geschreven welke wordt gespeeld door Raymonde de Kuyper, Jacqueline Blom en Thijs Maas en ‘De Broekneus’ met John Buijsman, Keimpe de Jong e.a. staat in het Circustheater. Tim Kamps en Arjen Lubach spelen samen ‘Het Monica Da Silva Trio’ en zes mannen van de Wereldband gaan de strijd aan met 50 instrumenten in ‘Twist’. In de Brandtoren danst het gezelschap 2moveDC en Gato Bizar de voorstelling ‘Soltar’ en ThEAter EA brengt de voorstelling ‘AAP’ naar de Parade.

In het Lightbuilding spelen Schupp en Van Dijk animatiefilms met live muziek en er zijn films geselecteerd door het Nederlands Film Festival (NFF).

Successen van vorig jaar; ‘Alabama Chrome’ van The Sadists – Orkater, ‘THREE’ van Conny Janssen Danst en ‘Niets is echt moeilijk’ staan dit jaar in Rotterdam en ook ‘Wawazda’ van Leonard en Jeroen en ‘Bigger thas Jesus’ van PeerGrouP maken hun reprise.

De Paradevoorstellingen variëren van drie tot veertig minuten. Ook wordt er in de weekenden een aantal voorstellingen en muziekoptredens toegankelijk gemaakt voor doven en slechthorenden.

Tournee Parade 2009:
11 juni - 21 juni Rotterdam, Museumpark (in en rondom het NAi)

26 juni - 5 juli Den Haag, Westbroekpark

10 - 26 juli Utrecht, Moreelsepark

31 juli - 16 augustus Amsterdam, Martin Luther Kingpark


Van 4 t/m 14 juni organiseert Mobile Arts voor de gemeente Amersfoort en Amersfoort 750 het Verjaardagsfeest. Het Verjaardagsfeest bestaat uit verschillende onderdelen, waaronder de Parade, het Vliegend Festival, Toko Borra, het Verjaardagsspektakel en nog veel meer (samenwerkings)projecten.

Samen vormen ze tien dagen lang het Verjaardagsfeest voor de stad Amersfoort; een grandioos cultureel feest in de binnenstad, rondom de Koppelpoort en in de wijken.

Door Yvette Gumbs

Zie ook:

Artikel(en)
» Parade 2009: gerenommeerd, jong en bezield
» Parade reist verder naar Den Haag
» Parade naar Utrecht
» Vier dagen voor opbouw Parade Amsterdam
» Parade viert einde tournee

Evenementen - geweest:
» De Parade 2009
» De Parade: Het Verjaardagsfeest Amersfoort

< Nieuwsoverzicht

1. NOFX: TheReview
NOFX speelde na 5 jaar eindelijk weer eens in Nederland. Hun nieuwste live album heet 'They've Actually Gotten Worse Live'. Die titel bleek gisteravond in de Melkweg niet terecht.


Opening Parade 2009 lezersmeningen

De Parade!!!! Ik heb er weer zin in... v..
De Parade!!!! Ik heb er weer zin in... voorstellingen kijken, mensen kijken en roseetjes drinken
Cally, 08-06-2009, 22:14
***** 5/5
Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelLennard Kiezenbrink tijdens een optreden begin 2019Heerlijcke Markt

 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2022 theAgenda.nl/HyperLeap