theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?

service
Zoek!

Geen oranje op de werkvloer

Derde van de Nederlanders meldt zich ziek tijdens WK

16-05-2006 - Bijna de helft van de werknemers durft tijdens het WK niet in oranje tenue te verschijnen op het werk uit angst voor sancties door de baas.

Uit een onderzoek van vacaturesite JobTrack onder 806 respondentenis is verder gebleken dat ruim 30% van de werknemers zich ziek meldt op de dagen dat het Nederlands elftal het WK speelt. Meer dan 10% van de werknemers neemt speciaal voor het WK een vrije dag.

Arbeidsrechtadvocaat Maarten van Gelderen, woordvoerder van de Landelijke Ontslaglijn, vreest dat onterechte ziekmelding door werknemers tot conflicten op de werkvloer zal leiden. De werkgever zal bij een vermoeden van een onterechte ziekmelding dezelfde dag nog een spoedcontrole laten uitvoeren. "Als blijkt dat de werknemer niets mankeert en hij zich alleen heeft ziek gemeld in verband met het WK, betekent dit op zijn minst dat de werknemer over die dag geen recht heeft op loon. Maar ook is ontslag niet uitgesloten, bijvoorbeeld als de werknemer al voor een eerder incident gewaarschuwd is."

Door RTL Boulevard

Zie ook:

Evenement - geweest:
» WK Voetbal op het Rembrandtplein

Groep(en)
» Nederlands Elftal

< Nieuwsoverzicht

1. NOFX: TheReview
NOFX speelde na 5 jaar eindelijk weer eens in Nederland. Hun nieuwste live album heet 'They've Actually Gotten Worse Live'. Die titel bleek gisteravond in de Melkweg niet terecht.


Geen oranje op de werkvloer lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelLennard Kiezenbrink tijdens een optreden begin 2019Heerlijcke Markt

 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2021 theAgenda.nl/HyperLeap