theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?

service
Zoek!

TheReview: Hoi, leuk dat je mijn profiel bekijkt!

26-05-2009 - In mei 2009 verscheen Hoi, leuk dat je mijn profiel bekijkt! in de boekhandel, geschreven door Martin Brester. Een roman over onvoorwaardelijke liefde en de kunst van het loslaten en vasthouden. Leesvoer voor de redactie van TheAgenda.

Het is het onderwerp van talloos veel boeken, films, series en koffietafelgesprekken: het liefdesleven van de moderne single (m/v).

Brester beschrijft de lotgevallen van Maurits: begin dertig, goede baan, leuke vrienden en een rijk sociaal leven. Op aanraden van een vriend stort hij zich op internet-daten.

Op hilarische wijze worden zijn schreden op het liefdespad beschreven: de nachtelijke sms-jes, de vleeskeuringen tijdens gemaakte afspraakjes, de betekenisloze seks. Uiteindelijk wordt de ware liefde dan ook niet op internet gevonden.

De wereld van internet-daten is volgens Brester een emotionele woestenij, waar eenzame zielen troost zoeken in de armen van een ieder die beschikbaar (en een lekker hapje) is. Het leest als een tragikomische zedenschets van een generatie, en zal menig dertiger bekend voorkomen.

Brester heeft een 'vlot geschreven' boekje geschreven, dat soms ontroert, maar waar men vaak ook vreselijk om moet lachen. Men kan zich niet aan de indruk onttrekken dat het tamelijk wat autiobiografische elementen bevat, zeker gezien een commentaar van een lezeres op internet, die zichzelf en enkele vriendinnen in de roman herkende.

Het is te hopen dat ook zij inmiddels de ware liefde gevonden hebben.

Door Werner van de Wiel

Zie ook:

Artikel(en)
» TheReview: In vreemde handen
» TheReview: Nick Cave: De dood van Bunny Munro
» Literaire evenementen 2010
» TheReview: Caesarion
» TheReview: Ivo Victoria
» Literaire evenementen 2009

Person(en)
» Martin Brester

Werk(en) - Artefacts
» Hoi, leuk dat je mijn profiel bekijkt!

< Nieuwsoverzicht

1. NOFX: TheReview
NOFX speelde na 5 jaar eindelijk weer eens in Nederland. Hun nieuwste live album heet 'They've Actually Gotten Worse Live'. Die titel bleek gisteravond in de Melkweg niet terecht.


TheReview: Hoi, leuk dat je mijn profiel bekijkt! lezersmeningen

Hoi, leuk dat je mijn profiel bekijkt le..
Hoi, leuk dat je mijn profiel bekijkt leest makkelijk weg en geeft een kijkje in de keuken van hoe het internet daten er aan toe kan gaan. De beperktheid is pijnlijk grappig 'niet voor viva lezeressen trouwens' Voeg daar een vleugje jeugdtrauma en ultra lullig gedump worden door je eerste vriendinnetje aan toe en het receptuur voor een tragikomische roman regelrecht uit de hedendaagse calvanistische oersoep.
MoreEase, 08-06-2009, 21:03
***00 3/5
Hilarisch, hoewel je als vrouw wel moet ..
Hilarisch, hoewel je als vrouw wel moet wennen aan de duidelijk door een man geschreven escapades. Schrijver in de genre als Kluun of Patrick van Rhijn.
TaMMara, 28-05-2009, 22:53
****0 4/5
Ik ga het ook lezen!!..
Ik ga het ook lezen!!
Cally, 26-05-2009, 23:10
***00 3/5
Ik vond juist de passages en hoofdstukke..
Ik vond juist de passages en hoofdstukken over voetbal herkenbaar, maar ik ben een man ;)
vermakelijk boek, herkenbare scenes :Waar kan ik mij trouwens inschrijven?

Goed boek Martin, en inderdaad leuk dat je er aandacht aan besteed Werner, heb je nog meer tips?
Khristiaan, 26-05-2009, 12:18
***00 3/5
Ik heb het boek ook gelezen, en zoals We..
Ik heb het boek ook gelezen, en zoals Werner van de Wiel schrijft "Het leest als een tragikomische zedenschets van een generatie, en zal menig dertiger bekend voorkomen", zo ervaarde ik dat ook.

Geschreven door een man, maar ook herkenbaar voor vrouwen whaha!

Leuk dat theAgenda ook aandacht besteedt aan boeken en schrijvers!

Madou
Madou, 26-05-2009, 10:47
****0 4/5
Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelABBA Gold Europe - Christmas Special ShowZeer licht en luchtig interieurBrabants Historisch Informatie Centrum

 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2023 theAgenda.nl/HyperLeap