theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?

service
Zoek!

Parade 2009: gerenommeerd, jong en bezield

15-05-2009 - Over een maand is het zover en slaat theaterfestival de Parade haar tenten op in Rotterdam om vanuit daar via Den Haag naar Utrecht te reizen en te eindigen in Amsterdam.

In iedere stad waar de Parade verschijnt, voegt het rondreizend festival met haar diverse tenten, restaurants en terrassen een tijdelijke straat toe met gerenommeerde artiesten en ook veel nieuwe, jonge gezichten als bewoners.

De Parade wordt steeds meer gebruikt als plaats waar instellingen uit de Paradesteden zich laten zien. Zoals in Rotterdam het Productiehuis Rotterdam, het Chabot Museum (waar tijdens de Parade ook Theatergroep Bonheur te zien is), Kosmopolis Rotterdam, het Museum Boijmans Van Beuningen en in Den Haag Het Residentie Orkest.

In Rotterdam wordt de Parade omringd door een vijf meter hoge Traverse, in totaal 800 meter lang. Deze wandelgang is gebouwd om delen van de stad samen te brengen en loopt dwars door het Nederlands Architectuurinstituut (NAi). In Rotterdam zal ook een gedeelte van de 150 meter lange tafel staan die in september met de Parade / Mobile Arts naar New York gaat.

In Utrecht staat de Parade, net als vorig jaar, evenveel dagen als in Amsterdam, waardoor de programmering verder uitgebreid wordt voor het enthousiaste Utrechtse publiek.

Ieder dag vanaf 15.00 uur is er een uitgebreide Kinderparade met onder andere voormalig VPRO’s kijkcijferknaller ‘De Hondenshow’, ‘Sta eens Op!’ muziektheater door de familie Dagelet – Apituley en Het Residentie Orkest ensemble speelt twee voorstellingen ‘Er was eens …’ en ‘Bremer Stadsmuzikanten’.

Hakim staat met ‘De Dromendief’ op de planken, Reno, Kor en Tinus spelen de muziekvoorstelling ‘De Vriendelijke Klokkenmaker’ en bij ‘Het Schaduwatelier’ van Het Huis van Aristoteles maak je je eigen schaduwtheater. De voorstelling ‘De prinses die niet wilde trouwen’ is zowel geschikt voor horend als doof publiek. Ook kunnen kinderen timmeren en schilderen, dansen met De Dansdokters en naar een kinderfilm in het Lightbuilding.

Alle voorstellingen op de Parade variëren van drie tot veertig minuten. In de weekenden zijn er tolken Nederlandse gebarentaal bij een aantal voorstellingen en muziekoptredens.

Tournee Parade 2009:

11 juni - 21 juni Rotterdam, Museumpark (15e gesloten)
26 juni - 5 juli Den Haag, Westbroekpark
10 - 26 juli Utrecht, Moreelsepark

31 juni - 16 augustus Amsterdam, Martin Luther KingparkDoor onze redactie

Zie ook:

Artikel(en)
» Opening Parade 2009
» Parade reist verder naar Den Haag
» Parade naar Utrecht
» Vier dagen voor opbouw Parade Amsterdam
» Parade viert einde tournee

Evenement - geweest:
» De Parade 2009

< Nieuwsoverzicht

1. NOFX: TheReview
NOFX speelde na 5 jaar eindelijk weer eens in Nederland. Hun nieuwste live album heet 'They've Actually Gotten Worse Live'. Die titel bleek gisteravond in de Melkweg niet terecht.


Parade 2009: gerenommeerd, jong en bezield lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelLennard Kiezenbrink tijdens een optreden begin 2019Heerlijcke Markt

 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2021 theAgenda.nl/HyperLeap