theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?

service
Zoek!

Kindergroep Funarcul naar Via del Mondo definitief

Kindergroep toch in Nederland ondanks Mexicaanse griep

13-05-2009 - De Colombiaanse kindergroep Funarcul neemt definitief deel aan het kinderevent Via del Mondo. Vrijdag 15 mei komt Funarcul in Nederland aan en ontmoet hier de Via del Mondo-kindergroepen uit Indonesië en Rwanda.

Eerder deze maand besloot Plan International in overleg met Plan Nederland om de groep uit Colombia in verband met de Mexicaanse griep niet te laten reizen. Mundial is zeer verheugd om de kinderen van Funarcul alsnog welkom te heten.

'We zijn erg blij dat de kinderen van theatergroep Funarcul tóch nog kunnen deelnemen aan Via del Mondo', aldus Tjipke Bergsma, algemeen directeur Plan Nederland'.

'De kinderen hebben zich een half jaar lang intensief voorbereid en hebben zich er enorm op verheugd om hier samen met de andere kindergroepen op te treden. We wensen de kinderen veel succes en plezier tijdens hun verblijf in Nederland!'.

Speciaal voor Via del Mondo heeft Ali B als ambassadeur de kindergroep Funarcul vorige maand opgezocht in Colombia. Ali B en Funarcul gaan elkaar weer terugzien op Via del Mondo in Tilburg en in Utrecht. Over de reis naar Colombia heeft Ali B een rap gemaakt. Ook zijn de Colombiaanse belevenissen op film vastgelegd.

Via del Mondo is een gratis kinderevent van, voor en door kinderen, dat in mei door Nederland reist. De kindergroepen uit Colombia, Indonesië en Rwanda laten hun kracht, creativiteit, cultuur, kunsten en talent zien.

Jaarlijks worden voor Via del Mondo drie kindergroepen uit verschillende werelddelen uitgenodigd door Mundial Productions, om hen een kans te geven zich verder te ontwikkelen.

Via del Mondo vraagt met haar activiteiten aandacht voor de Millennium Development Goals. Dit zijn acht afspraken die de Verenigde Naties met elkaar hebben gemaakt om iets te doen aan de armoede in de wereld.

Het eerste optreden van Funarcul is te zien tijdens Via del Mondo op zondag 17 mei in de Muzentuin te Tilburg en op zondag 24 mei in het Julianapark te Utrecht.

Door onze redactie

Zie ook:

Artikel(en)
» Ali B nieuwe ambassadeur Via del Mondo 2009
» Ali B in Colombia

Evenement - geweest:
» Via del Mondo 2009

Person(en)
» Ali B.

< Nieuwsoverzicht

1. NOFX: TheReview
NOFX speelde na 5 jaar eindelijk weer eens in Nederland. Hun nieuwste live album heet 'They've Actually Gotten Worse Live'. Die titel bleek gisteravond in de Melkweg niet terecht.


Kindergroep Funarcul naar Via del Mondo definitief lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelLennard Kiezenbrink tijdens een optreden begin 2019Heerlijcke Markt

 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2021 theAgenda.nl/HyperLeap