theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?

service
Zoek!

TheReview: Jiggy Dje - De Ark De Triomf

13-05-2009 - Toen Jiggy Dje zijn eerste solo-album Noah's Ark uitbracht was voor mij wel duidelijk dat Jiggy aan de top in Nederland staat. Punchlines en harde beats vulden elkaar goed aan. Na het Kofhie Konnect album is dan eindelijk De Ark De Triomf daar.

Het tweede album De Ark De Triomf liet even op zich wachten en kent een duidelijk contrast met zijn voorganger. Zo zijn de punchlines en bragtracks voor het grootste gedeelte achterwege gelaten. Het album opent zelfs met het nummer Hollandse Droom waarin Jiggy zichzelf juist bescheiden opstelt: zo rapt hij dat hij gewoon Vinnie heet en beslist geen 50 Cent uit de hood is. Een groot verschil met tracks als Keihard of Blauw Bloed waarin Jiggy juist erg op de borst klopt.

Wat verder opvalt is de nieuwe sound van het album. Hoewel de meeste beats weer van Terilekst afkomstig zijn is het album vrolijker en muzikaal diverser. Toeterende blazers, catchy refreintjes: er is erg veel feel good op het album aanwezig. Uptemp tracks als Moevuh en Mama Zei zijn goede voorbeelden van deze vrolijke nummers waarin Jiggy vooral laat zien dat hij goed in zijn vel zit en zich verder niet zo druk lijkt te maken. Is dit een groot contrast met oude tracks als 'Ik Ben Alleen' (Noah's Ark).

In eerste instantie lijkt dit album door zijn luchtigheid wat voorbij te glijden. Maar naar verloop van tijd blijkt het album juist evenwichtig in elkaar te zitten; de tracks staan in een goede volgorde en het zijn er niet teevel. Op die manier is juist echt een eenheid geworden. Daardoor zijn de poppy refreintjes van bijvoorbeeld Superster of Ik Heb Je op eerste gezicht wat corny: in het grote plaatje passen ze eigenlijk wel.

Toch springen tracks als Hey DJ!, De Ark De Triomf en Regen Op Warm Asfalt er echt uit: ze behoren nu al tot mijn Jiggy favorieten.

In conclusie kunnen we vaststellen dat we op de Ark De Triomf een Jiggy horen met zijn beste flows tot nu toe met de meest afwisselende tracks. Voor mensen die liever 14x naar punchline tracks willen luisteren kunnen beter Noah's Ark of HETISZOVER opzetten.

1.De Hollandse Droom
2. Loop Met Me
3. De Ark De Triomf
4. Superster
5. Bericht Van De Sponsor: Ik Ben Er Nog
6. Mama Zei
7. Zeggut
8. Regen Op Warm Asfalt
9. Ik Heb Je
10. Doeniejiggy
11. Je Weet Wel Wie
12. Bericht Van De Sponsor: Aanraken Is Kopen
13. Moevuh
14. Hey DJ!

Door Quirijn Foeken

Zie ook:

Person(en)
» Jiggy Djé

< Nieuwsoverzicht

1. NOFX: TheReview
NOFX speelde na 5 jaar eindelijk weer eens in Nederland. Hun nieuwste live album heet 'They've Actually Gotten Worse Live'. Die titel bleek gisteravond in de Melkweg niet terecht.


TheReview: Jiggy Dje - De Ark De Triomf lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelLennard Kiezenbrink tijdens een optreden begin 2019Heerlijcke Markt

 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2021 theAgenda.nl/HyperLeap