theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?

service
Zoek!

Yvonne Kroonenberg opent expositie Varkens in Nood

07-05-2009 - Yvonne Kroonenberg zal op dinsdag 12 mei de foto expositie Varkens - Je ziet ze niet, maar ze zijn er wel zal openen. De populaire schrijfster onthult de 22 imposante foto’s om 13.00 uur op feestelijke wijze op de Beestenmarkt in Leiden.

De foto’s, die tot en met 24 mei gratis zijn te bekijken, tonen onder welke omstandigheden varkens in de vee-industrie hun leven slijten. Het zijn echter niet alleen treurige beelden van varkens in kale stallen die de revue passeren.

Ook zijn foto’s te zien van varkens in een meer natuurlijke omgeving. Plaatjes van varkens die door de modder rollen en biggetjes bij hun moeder in het stro maken eveneens deel uit van de expositie.

Yvonne Kroonenberg mag zich inmiddels met recht een varkenskenner noemen. Begin dit jaar publiceerde ze 'Alleen de knor wordt niet gebruikt', een samenwerkingsproject met Stichting Varkens in Nood.

De varkenshouderij in al haar facetten werd door Kroonenberg kleurrijk, maar confronterend in woorden gevat, van de kunstmatige inseminatie van zeugen tot het eindstation in het slachthuis.

Eerder schreef Kroonenburg bestsellers als' Alles went behalve een vent' en 'Het zit op de bank en het zapt'.

Tijdens de fototentoonstelling zijn geregeld medewerkers van Stichting Varkens in Nood aanwezig om bezoekers te voorzien van aanvullende informatie. De stichting, die zich sinds 1997 inzet voor het welzijn van het varken, deed met de tentoonstelling eerder de steden Amsterdam en Maastricht aan.

Varkens - Je ziet ze niet, maar ze zijn er wel is van 12 t/m 24 mei te zien op de Beestenmarkt in Leiden.

Door onze redactie

Zie ook:

Artikel(en)
» Je ziet ze niet, maar ze zijn er wel

Evenement - geweest:
» Varkens - Je ziet ze niet, maar ze zijn er wel: Leiden

Person(en)
» Yvonne Kroonenberg

Groep(en)
» Stichting Varkens in Nood

< Nieuwsoverzicht

1. NOFX: TheReview
NOFX speelde na 5 jaar eindelijk weer eens in Nederland. Hun nieuwste live album heet 'They've Actually Gotten Worse Live'. Die titel bleek gisteravond in de Melkweg niet terecht.


Yvonne Kroonenberg opent expositie Varkens in Nood lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelLennard Kiezenbrink tijdens een optreden begin 2019Heerlijcke Markt

 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2022 theAgenda.nl/HyperLeap