theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?

service
Zoek!

Dream Amsterdam 2009

28-04-2009 - Jaarlijks nodigt Dream Amsterdam Foundation een internationaal gerenommeerde kunstenaar uit om in de hoofdstad kunstwerken te creëren. In 2009 is Peter Funch de droomkunstenaar.

De Deense fotograaf maakt de serie Amsterdam Stories, die deze zomer op diverse locaties in Amsterdam te zien is. Bovendien kan iedereen figureren in zijn I Wonder Event.

Peter Funch is één van de belangrijkste hedendaagse kunstfotografen. Hij woont en werkt in New York. De serie Babel Tales, die hij daar maakte, is een omslagpunt in zijn werk. Op bijna antropologische wijze toont de serie alledaagse patronen en intermenselijke relaties.

Funch won vele internationale prijzen en zijn werk was wereldwijd te zien in musea en galeries, op festivals en kunstbeurzen. Onder meer op het Fotografiefestival in Arles, bij Zoo Art Fair London en VOLTA show in Basel en New York.

Net als voor Ryoji Ikeda in 2008, is Funchs project voor DREAM AMSTERDAM 2009 zijn eerste grootschalige werk in de openbare ruimte en een volgende stap in zijn artistieke carrière.

Voor Dream Amsterdam Foundation maakt Peter Funch met Amsterdam Stories in zes weken een serie foto's op vijftien markante locaties in de hoofdstad. Funch creëert zijn poëtische beelden door willekeurige passanten op diverse momenten te fotograferen.

De ruim tienduizend foto's voegt hij vervolgens met de laatste nabewerkingtechnieken samen tot één beeld. Amsterdam Stories wordt een belangrijk artistiek tijdsdocument van Amsterdam. De serie laat zien hoe divers de Nederlandse samenleving is. Voor Peter Funch is het een kunstproject 'over de mensen en voor de mensen'.

De Amsterdam Stories van Peter Funch zijn van 5 juni t/m 9 augustus buiten te zien op bijzondere en opvallende locaties in Amsterdam.

Peter Funch nodigt iedereen uit om zaterdag 6 juni mee te doen aan het I Wonder Event. Kom met een persoonlijk, dierbaar bezit - zoals een huisdier, plant, kledingstuk, teddybeer, etc. - naar een nu nog geheime locatie in Amsterdam, die op een bijzondere manier wordt getransformeerd. Peter Funch maakt er foto's voor zijn Amsterdamse droom.

Dream Amsterdam wordt georganiseerd door Dream Amsterdam Foundation. De manifestatie, een initiatief van directeur en curator Jamain Brigitha, geeft elk jaar een internationaal gerenommeerde kunstenaar de kans om Amsterdam te gebruiken als inspiratiebron, studio, materiaal, decor en tentoonstellingsruimte.

Dream Amsterdam vindt plaats buiten museummuren, zoekt de straat op en presenteert kunst om over te struikelen. Door de frisse blik van de kunstenaar krijgt de stad een andere betekenis. Als een droom. Het resultaat is kunst die ontstaat door de interactie van de kunstenaar met de stad, de locaties en het publiek. Kunst waarbij het publiek zelf deelnemer is.

Door onze redactie

Zie ook:

Artikel(en)
» Dream Amsterdam 2008

Person(en)
» Peter Funch

< Nieuwsoverzicht

1. NOFX: TheReview
NOFX speelde na 5 jaar eindelijk weer eens in Nederland. Hun nieuwste live album heet 'They've Actually Gotten Worse Live'. Die titel bleek gisteravond in de Melkweg niet terecht.


Dream Amsterdam 2009 lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelLennard Kiezenbrink tijdens een optreden begin 2019Heerlijcke Markt

 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2022 theAgenda.nl/HyperLeap