theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?

service
Zoek!

TheReview: Verhalen voor een warme lentenacht

07-04-2009 - Zangeres Izaline Calister en acteur Raymi Sambo touren momenteel door het land met 'Verhalen voor een warme lentenacht'. TheAgenda ging hun voorstelling in de Kleine Komedie in Amsterdam bekijken.

Een zangeres en een acteur die verhalen gaan vertellen? Het was een concept waar ik erg benieuwd naar was.

Izaline en Raymi werden op het podium vergezeld door twee muzikanten. Gitarist Ed Verhoef en percussionist Roël Calister werden bij alle verhalen betrokken, wat voor een leuke interactie op het podum zorgde.

De verhalen werden afwisselend gezongen, verteld en uitgebeeld. Het waren mooie, ontroerende en spannende volksverhalen uit de Nederlandse Antillen, Aruba, Zuid Afrika, Indonesië en Suriname maar ook Nederland passeerde de revue.

Wat wel gezegd moet worden, is dat de Nederlandse verhalen erg kort waren ten op zichte van de andere verhalen, maar dat werd later in het programma weer goed gemaakt door Izaline, die zingend het verhaal van het vrouwtje van Stavoren bracht.

Izaline zingt, Raymi vertelt en wij luisteren. Soms stil en ademloos naar het treurig verhaal van een moeder die haar zoon verliest, en weer lachend om het verhaal van een Zuid Afrikaanse boer die er genoeg van heeft dat zijn vrouw de baas in huis speelt.

Een enkele keer waagt Izaline zich aan het vertellen, maar Raymi is de echte rasverteller op het podium. Als hij vertelt en Izaline zingt waan ik mij al helemaal in de sfeer van kampvuren en elkaar verhalen vertellen.

De titel van hun theatertour, Verhalen voor een warme lentenacht dekt dan ook geheel de lading. De afsluiting met het verhaal over spin Anansi zorgt er voor dat het publiek lachend de zaal verlaat om mischien zelf op een mooie lentenacht de verhalen en legendes door te vertellen die ze vanavond gehoord hebben.

En dat was ook het doel van Izaline en Raymi vertelden ze later. Ik heb een leuke avond beleefd met een bagage aan nieuwe verhalen uit alle windstreken. Een aanrader en nog tot 9 mei te zien in de Nederlandse theaters.

Door Yvette Gumbs

Zie ook:

Evenement - geweest:
» Verhalen voor een warme lentenacht

Person(en)
» Izaline Calister
» Raymi Sambo

< Nieuwsoverzicht

1. NOFX: TheReview
NOFX speelde na 5 jaar eindelijk weer eens in Nederland. Hun nieuwste live album heet 'They've Actually Gotten Worse Live'. Die titel bleek gisteravond in de Melkweg niet terecht.


TheReview: Verhalen voor een warme lentenacht lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelLennard Kiezenbrink tijdens een optreden begin 2019Heerlijcke Markt

 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2021 theAgenda.nl/HyperLeap