theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?

service
Zoek!

Harde aanpak zwarthandel interlands Oranje

24-03-2009 - De KNVB gaat voor de komende WK-kwalificatiewedstrijden tegen Schotland (28 maart) en Macedonië (1 april) in de Amsterdam ArenA gericht zoeken naar tickets die op de zwarte markt zijn gekocht. Overtreders kunnen rekenen op een stadionverbod en een geldboete.

Voetbaltickets moeten voor iedereen betaalbaar blijven. Clubs uit het Nederlandse betaald voetbal en de KNVB hebben als doel om de zwarthandel in voetbaltickets fors aan te pakken.

Wedstrijdbezoek moet veilig zijn en de prijzen van tickets moeten voor iedereen betaalbaar blijven.

Als voor een bepaalde wedstrijd het aantal beschikbare tickets klein is, dan kopen (zwart) handelaren zoveel mogelijk tickets op en verkopen deze vervolgens door voor veel te hoge bedragen. Omdat deze handel steeds verder groeit, komen steeds minder tickets voor de normale prijs beschikbaar.

De handelaren verkopen de tickets door aan iedereen die ze maar wil hebben. Hierdoor wordt het scheiden van de verschillende supportersgroepen en weren van hooligans steeds lastiger. Kortom, een ontwikkeling die zeer slecht is voor supporters en voor het gehele Nederlandse voetbal.

De KNVB zal voor de komende WK-kwalificatiewedstrijden tegen Schotland (28 maart) en Macedonië (1 april) in de Amsterdam ArenA gericht gaan zoeken naar tickets die zijn of worden doorverkocht. Degene die een ticket via de officiële weg heeft aangeschaft, maar vervolgens weer op de markt brengt zal een stadionverbod krijgen voor de duur van 18 maanden en een geldboete van € 450,-.

De tickets zullen in alle gevallen worden geblokkeerd en geven geen toegang tot het stadion. De KNVB zal in deze situatie ook geen geld teruggeven.

Door KNVB

Zie ook:

Evenementen - geweest:
» Nederland - Schotland: WK Kwalificatie
» Nederland - Macedonië : WK Kwalificatie

Groep(en)
» Nederlands Elftal

< Nieuwsoverzicht

1. NOFX: TheReview
NOFX speelde na 5 jaar eindelijk weer eens in Nederland. Hun nieuwste live album heet 'They've Actually Gotten Worse Live'. Die titel bleek gisteravond in de Melkweg niet terecht.


Harde aanpak zwarthandel interlands Oranje lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelLennard Kiezenbrink tijdens een optreden begin 2019Heerlijcke Markt

 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2021 theAgenda.nl/HyperLeap