theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?

service
Zoek!

Oud manager Great White vier jaar naar de gevangenis

Biechele de enige die ooit zei: 'Het spijt me'

11-05-2006 - Daniel Biechelle (29), de ex-manager van heavy metal band Great White, gaat de cel in wegens medeplichtigheid aan de dood van 100 mensen.

Zij kwamen om bij een felle brand die veroorzaakt werd door de vuurwerkshow van Great White. De ramp gebeurde in 2003 in een nachtclub in New York.

Manager Biechele pleitte in februari schuldig te zijn aan onvrijwillige doodslag van 100 mensen en bood meerdere malen zijn excuses aan aan de slachtoffers en nabestaanden.

"Deze tragedie heeft mijn leven verwoest, maar pas nu begin ik te begrijpen wat de mensen die geliefden verloren al die tijd hebben moeten doorstaan", verklaarde Biechele na de twee dagen durende getuigenverklaringen van de nabestaanden. "Ik kan mezelf niet vergeven wat er die nacht is gebeurd, dus kan ik het ook niet van anderen verwachten".

Biecheles advocaten vroegen de rechter zijn vergevingsgezindheid te tonen en de manager tot taakstraffen te veroordelen. Volgens de advocaten is Biechele de enige die verantwoordelijkheid heeft genomen voor het drama en de enige die oprecht berouw toont. De 29-jarige schreef persoonlijke brieven aan alle nabestaanden, die na de zitting werden uitgereikt.

"I vraag u om dit in overweging te nemen: Dan Biechele is de enige man in deze tragedie die toegeeft dat hij iets fout heeft gedaan" pleitte advocaat Thomas Briody. "Hij is de enige die gezegd heeft: 'Het spijt me'."

De zaak tegen Biechele is niet de enige in verband met de brand in de nachtclub, die de op drie na rampzaligste was in de Amerikaanse geschiedenis. De eigenaars van de nachtclub, Jeffrey en Michael Derderian, worden ervan beschuldigd het vuurwerk geinstalleerd te hebben.

De beide broers hebben 'onschuldig' gepleit tegen de aanklacht van 200 maal onvrijwillge doodslag (2 voor elk slachtoffer). Michael Derderians rechtzaak zal op 31 juli plaatsvinden. Een datum voor de zaak tegen zijn broer is nog niet vastgelegd.

Daniel Biechele heeft verklaard dat hij van Michael Derderian toestemming kreeg om vuurwerk te gebruiken. Volgens de beide broers is dat niet waar.

Door CBS

Zie ook:

Groep(en)
» Great White

< Nieuwsoverzicht

1. NOFX: TheReview
NOFX speelde na 5 jaar eindelijk weer eens in Nederland. Hun nieuwste live album heet 'They've Actually Gotten Worse Live'. Die titel bleek gisteravond in de Melkweg niet terecht.


Oud manager Great White vier jaar naar de gevangenis lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelLennard Kiezenbrink tijdens een optreden begin 2019Heerlijcke Markt

 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2021 theAgenda.nl/HyperLeap