theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?

service
Zoek!

Boekhandelaar heeft vertrouwen in de Boekenweek

TJIEP TJIEP - De literaire zoo

03-02-2009 - Ondanks economisch zwaar weer verwacht de boekhandelaar dat de komende Boekenweek een even groot succes wordt als vorig jaar. De 74ste Boekenweek, van 11 t/m 21 maart, wordt een ode aan het dier in de letteren onder het motto TJIELP TJIELP - De literaire zoo.

Naast heruitgaven van klassiekers verschijnen ook veel nieuwe titels waarin het dier een prominente rol vervult. Het Boekenweekgeschenk van Tim Krabbé, Een Tafel vol Vlinders, heeft een oplage van 968.000 exemplaren tegenover 960.000 vorig jaar.

Een Tafel vol Vlinders vertelt het verhaal over een vader-zoonrelatie. Het is tijdens de Boekenweek gratis bij aankoop van EUR 11,50 of meer aan Nederlandstalige boeken. Ook verschijnt het Boekenweek-cv 2009, geheel gewijd aan Tim Krabbé en zijn werk. Het is het cadeautje van de openbare bibliotheken aan hun leden.

In het Boekenweekessay geschreven door Midas Dekkers, Piep. Een kleine biologie der letteren, breekt de auteur een lans voor dieren in de literatuur. Midas Dekkers is van mening dat mensen pas tot zelfkennis komen als ze over dieren lezen. Het essay heeft een oplage van 95.000 exemplaren en is vanaf 11 maart te koop voor EUR 2,50.

Het programma van de 74ste Boekenweek kent een grote verscheidenheid aan initiatieven. Zo organiseren veertien dierentuinen in Nederland, aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Dierentuinen, literaire activiteiten tijdens de Boekenweek. Leden van openbare bibliotheken krijgen korting op de toegangsprijs.

Door onze redactie

Zie ook:

Artikel(en)
» Tim Krabbé schrijft Boekenweek geschenk 2009
» Midas Dekkers schrijft Boekenweekessay 2009
» Boekenweek 2009: Dierenthema geslaagd
» 2016 Jaar van het Boek

Person(en)
» Tim Krabbé
» Midas Dekker

< Nieuwsoverzicht

1. NOFX: TheReview
NOFX speelde na 5 jaar eindelijk weer eens in Nederland. Hun nieuwste live album heet 'They've Actually Gotten Worse Live'. Die titel bleek gisteravond in de Melkweg niet terecht.


Boekhandelaar heeft vertrouwen in de Boekenweek lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelLennard Kiezenbrink tijdens een optreden begin 2019Heerlijcke Markt

 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2021 theAgenda.nl/HyperLeap