theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?

service
Zoek!

Barack Obama beëdigd als president

21-01-2009 - Barack Obama is dinsdag 20 januari 2009 in Washington DC beëdigd als 44ste president van de Verenigde Staten. De feestelijke beëdiging had een historisch karakter. Obama is de eerste president van Afrikaans-Amerikaanse komaf.Tijdens het afleggen van de eed haperde Obama even. Glimlachend herpakte hij zich, waarna de eedaflegging met succes werd afgerond. Miljoenen Amerikanen trotseerden de kou in Washington om de emotionele beëdiging van Barack Obama als president mee te maken.

Direct na de eed begon de 44ste president van de Verenigde Staten aan zijn inauguratietoespraak: 'We staan hier vandaag omdat we hoop hebben verkozen boven angst'. Obama bedankte zijn voorganger George W. Bush in één zin voor diens diensten aan het land. In de toespraak was er veel kritiek op zijn beleid van de afgelopen acht jaar.

Oud-president George W. Bush verliet per helikopter de feestelijkheden, kort na de beëdiging van zijn opvolger. Hij ging terug naar zijn thuisstaat Texas, waar hij in Dallas gaat wonen.

Enkele uren na zijn ambtsaanvaarding heeft de nieuwe Amerikaanse president gevraagd procedures tegen gevangenen in de marinebasis Guantanamo Bay stil te leggen. Obama had al gezegd dat de sluiting van het gevangenenkamp op Cuba een van zijn eerste beleidsdaden zou worden. Hij ziet het kamp waar gevangenen zonder aanklacht vastzitten, als een smet op de reputatie van de VS.

Door Yvette Gumbs

Zie ook:

Artikel(en)
» Obama president van Amerika
» Barack Obama wint Nobelprijs voor de Vrede

Interviews
» President Obama

Person(en)
» Barack Obama
» George W. Bush

< Nieuwsoverzicht

1. NOFX: TheReview
NOFX speelde na 5 jaar eindelijk weer eens in Nederland. Hun nieuwste live album heet 'They've Actually Gotten Worse Live'. Die titel bleek gisteravond in de Melkweg niet terecht.


Barack Obama beëdigd als president lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelLennard Kiezenbrink tijdens een optreden begin 2019Heerlijcke Markt

 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2021 theAgenda.nl/HyperLeap