theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?

service
Zoek!

Hermitage Amsterdam opent 20 juni 2009 voor publiek

15-01-2009 - De Hermitage Amsterdam heeft bekend gemaakt dat op zaterdag 20 juni om 10.00 uur ’s morgens de Hermitage Amsterdam in het geheel verbouwde en gerenoveerde Amstelhof zijn deuren zal openen voor het publiek.

Het 17de -eeuwse ‘landmark’ aan de Amsterdamse Amstel is tussen juni 2007 en juni 2009 veranderd van een verzorgingshuis in een spectaculair multifunctioneel museum met tentoonstellingszalen, café-restaurant, winkels, studiecentrum, auditorium en de Hermitage voor Kinderen.

Hermitage Amsterdam opent met de tentoonstelling “Aan het Russische hof” en belooft met ruim 1.800 objecten van het moedermuseum in Sint-Petersburg één van de grootste tentoonstellingen ooit in Nederland te worden.

De Hermitage Amsterdam viert zijn opening groots op de laatste dag van het voorjaar met het Witte Nacht Festival, waarin het museum 31 uur lang aaneensluitend geopend is voor het publiek. De hele dag, avond én nacht van 20 op 21 juni vinden er tal van feestelijke activiteiten en concerten plaats in het gebouw, de binnentuin en langs de Amstel.

De Hermitage Amsterdam besluit haar verblijf aan de Nieuwe Herengracht met een
bijzondere finale. De populaire tentoonstelling “Caspar David Friedrich en het Duitse romantische landschap” is voor het laatst nog tot en met a.s. zondag 18 januari te zien. Sinds de opening in februari 2004 trokken de 10 tentoonstellingen al zo’n 600.000 bezoekers.

De totale renovatiekosten van Amstelhof bedragen circa 40 miljoen euro. De exploitatie van de nieuwe Hermitage Amsterdam zal voor de helft gedekt worden door inkomsten uit sponsoring en de andere helft komt uit de opbrengst door kaartverkoop.

De Hermitage Amsterdam is de enige onafhankelijk bestuurde dependance in het Westen van het Russische Staatsmuseum de Hermitage. De Hermitage Amsterdam zal steeds circa 2 tijdelijke tentoonstellingen per jaar organiseren uit de encyclopedische collecties van de Hermitage in Sint-Petersburg en andere Russische
musea.

De tentoonstellingen zullen aanvullend zijn op het Nederlandse museumaanbod en anders niet in Nederland te zien zouden zijn. Na de openingstentoonstelling zullen vanaf 2010 o.a. tentoonstellingen over moderne kunst met Matisse & Picasso te zien zijn en over Alexander de Grote.

Het huidige gebouw wordt getransformeerd tot Hermitage voor Kinderen en zal gesloten zijn van 19 januari tot 19 juni 2009.

Door Yvette Gumbs

Zie ook:

Artikel(en)
» Tentoonstelling Perzië in de Hermitage Amsterdam
» Opening Hermitage Amsterdam

Evenementen - geweest:
» Aan het Russische hof
» Caspar David Friedrich en het Duitse romantische landschap

Locatie(s):
» Hermitage voor Kinderen
» Hermitage Amsterdam

< Nieuwsoverzicht

1. NOFX: TheReview
NOFX speelde na 5 jaar eindelijk weer eens in Nederland. Hun nieuwste live album heet 'They've Actually Gotten Worse Live'. Die titel bleek gisteravond in de Melkweg niet terecht.


Hermitage Amsterdam opent 20 juni 2009 voor publiek lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelLennard Kiezenbrink tijdens een optreden begin 2019Heerlijcke Markt

 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2021 theAgenda.nl/HyperLeap