theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?

service
Zoek!

Bioscoopbezoek gestegen in 2008

Kredietcrisis deert bioscoopbezoeker niet

07-01-2009 - Hoewel er in 2008 geen films waren die voor een overdonderdend kassucces zorgden, trok het totale aanbod aan films meer bezoekers en stegen de opbrengsten ten opzichte van 2007.

2008 was voor de Nederlandse film een topjaar met een marktaandeel in bezoekers van 17,6%, het hoogste van het afgelopen decennium. In totaal kwamen ruim 23,4 miljoen bezoekers naar de bioscopen, een stijging met 1,7%. De kredietcrisis heeft geen invloed op het bioscoopbezoek. Met 164,6 miljoen euro is de omzet 3,11% gestegen.

Dit maakte drs. Wilco Wolfers, voorzitter NFC, dinsdag bekend in het Amsterdamse Pathé Tuschinski tijdens de nieuwjaarsreceptie van de Nederlandse Vereniging van Bioscoopexploitanten (NVB), de Nederlandse Vereniging van Speelfilmproducenten (NVS) en de Nederlandse Vereniging van Filmdistributeurs (NVF).

De film met het hoogst aantal bezoekers was Mamma Mia! (984.906 bezoekers); de film met de hoogste opbrengst aan de kassa Quantum of Solace (6.659.109 euro).

In vergelijking met de Amerikaanse en Britse producties behaalden Nederlandse films een zeer goed resultaat met een marktaandeel van 17,6%, het hoogste van het afgelopen decennium. Behalve Anubis en het pad der zeven zonden en Oorlogswinter trokken ook de in het afgelopen jaar uitgebrachte producties Bride Flight en De brief voor de koning meer dan driehonderdduizend bezoekers.

Top 10 alle films 2008
1. Quantum of Solace
2. Mamma Mia!
3. The Dark Knight
4. Madagascar: Escape 2 Africa
5. The Kite Runner
6. Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull
7. Kung Fu Panda
8. Sex and the City
9. Anubis en het pad der zeven zonden
10. Oorlogswinter

Door onze redactie

< Nieuwsoverzicht

1. NOFX: TheReview
NOFX speelde na 5 jaar eindelijk weer eens in Nederland. Hun nieuwste live album heet 'They've Actually Gotten Worse Live'. Die titel bleek gisteravond in de Melkweg niet terecht.


Bioscoopbezoek gestegen in 2008 lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelLennard Kiezenbrink tijdens een optreden begin 2019Heerlijcke Markt

 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2021 theAgenda.nl/HyperLeap