theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?

service
Zoek!

TIN collectie zoekt het publiek op

11-12-2008 - Eind december 2008 sluit het Theatermuseum aan de Herengracht. Vanaf dat moment gaat het Theater Instituut tentoonstellingen maken op locaties door heel Nederland.

Daarnaast zal de unieke collectie theatermaterialen van het TIN ook steeds meer digitaal beschikbaar worden gemaakt. Zo wordt de collectie beter en breder toegankelijk voor iedereen die geïnteresseerd is in het verleden, heden en de toekomst van het Nederlands theater.

Waarom verhuist het TIN?
Het Theater Instituut wil meer mensen kennis laten maken met het Nederlandse theater van het verleden, heden en de toekomst. De locatie in de historische panden aan de Herengracht beperken de mogelijkheden om hun collectie op een goede en eigentijdse manier te kunnen tonen.

Ook voor de Mediatheek en de kantoren van het TIN voldoet de inrichting van het pand met zijn vele kamertjes, trappetjes en doorgangen niet aan de eisen van deze tijd. Daarom is het TIN al jaren op zoek naar een nieuwe locatie. De tentoonstellingen organiseren zij vanaf 2009 ‘buiten de deur’ en de mediatheek en kantoren verhuizen rond april 2009 naar de Sarphatistraat 47-55 in Amsterdam.

Niet omkijken, Orpheus! Van opera naar muziektheater is de eerste tentoonstelling van het TIN op tournee in samenwerking met Museum de Fundatie te Zwolle. Door samenwerking met gerenommeerde musea ontstaat niet alleen meer ruimte om de collectie te tonen maar ook de unieke gelegenheid een groter en nieuw publiek hiermee kennis te laten maken. Naast de tentoonstelling Niet omkijken, Orpheus! Van opera naar muziektheater in Museum De Fundatie in Zwolle zijn er nog meer plannen voor 2009.

Vanaf 10 september 2009 zal in het Joods Historisch Museum een tentoonstelling te zien zijn met bijzondere beelden en objecten over het leven van balletpionier Sonia Gaskell. Een maand later opent in het Amsterdams Historisch Museum de tentoonstelling over 40 jaar na Aktie Tomaat. Dit , in samenwerking met de Stadsschouwburg Amsterdam. Daar vlogen in 1969 als protest tegen het uitblijven van vernieuwing in het toneel en het toneelbestel de eerste tomaten door de zaal bij de Nederlandse Comedie tijdens de voorstelling De Storm.

Het pand aan de Sarphatistraat, een voormalig ABN AMRO kantoor, wordt momenteel speciaal voor het TIN ingericht. Op de eerste verdieping komt de Mediatheek, waar studenten, professionals en theaterliefhebbers prettig kunnen werken, overleggen en de collectie kunnen bekijken. De kantoren zitten op de overige etages.

Door Yvette Gumbs

Zie ook:

Evenement - geweest:
» Niet omkijken, Orpheus

Locatie(s):
» Theater Museum / Theater Instituut Nederland
» Joods Historisch Museum
» Paleis a/d Blijmarkt (Museum de Fundatie)
» Amsterdam Museum

< Nieuwsoverzicht

1. NOFX: TheReview
NOFX speelde na 5 jaar eindelijk weer eens in Nederland. Hun nieuwste live album heet 'They've Actually Gotten Worse Live'. Die titel bleek gisteravond in de Melkweg niet terecht.


TIN collectie zoekt het publiek op lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelLennard Kiezenbrink tijdens een optreden begin 2019Heerlijcke Markt

 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2021 theAgenda.nl/HyperLeap