theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?

service
Zoek!

De Meerse op locatie

03-11-2008 - Nederland is een nieuwe vorm van theaterhuisvesting rijker. Het eerste mobiele, geheel demontabele theater is in Hoofddorp gerealiseerd. Daarmee is De Meerse op Locatie een feit.

Op bedrijventerrein De President is een theatergebouw van allure verrezen dat Schouwburg De Meerse voor twee jaar lang haar thuis mag noemen. Tijdens de verbouwing van Schouwburg De Meerse aan het Raadhuisplein, kan het theateraanbod bijna volledig worden voortgezet.

De Meerse op Locatie wordt gerealiseerd in samenwerking met de gemeente Haarlemmermeer en De Boer tenten uit Alkmaar. In het nieuwe gebouw kunnen, met uitzondering van technisch uiterst grote en ingewikkelde projecten, theatervoorstellingen in alle genres gespeeld worden.

Het publiek bevindt zich recht tegenover het podium op een oplopende tribune, waarop de veelgeprezen stoelen van Schouwburg De Meerse opnieuw geplaatst zijn. Zowel beneden als boven is een foyer met bar, waarbij het uitzicht in de bovenfoyer speciale aandacht verdient. Glazen wanden die van de vloer tot het plafond lopen, bieden een spectaculaire blik over de polder.

In de bovenfoyer kan tevens gedineerd worden. Beneden bevindt zich naast de garderobe ook een speciale avondkassa, zodat bezoekers niet ver hoeven te lopen om hun kaartje voor de desbetreffende avond op te halen. De dagkassa en de receptie bevinden zich aan de achterzijde van het gebouw.

De Meerse wordt fors uitgebreid. Er komen in totaal vier verschillende culturele instellingen onder één dak, te weten de bibliotheek, Pier K, een nieuw poppodium en De Meerse. De Meerse krijgt een extra ‘vlakke vloer’ theaterzaal erbij, er komt meer galerieruimte en er worden een Cultureel café en een restaurant gerealiseerd.

Hierdoor wordt het mogelijk om meer verschillende voorstellingen in De Meerse te brengen in de toekomst, om de beeldende kunst nóg meer de ruimte te geven en om een volledige avond uit inclusief een hapje eten, nog gemakkelijker te maken. Samenwerking met de verschillende culturele instellingen wordt ook praktisch aantrekkelijker, waardoor interessante projecten en festivals opgezet kunnen worden.


Door onze redactie

Zie ook:

Locatie(s):
» Schouwburg de Meerse

< Nieuwsoverzicht

1. NOFX: TheReview
NOFX speelde na 5 jaar eindelijk weer eens in Nederland. Hun nieuwste live album heet 'They've Actually Gotten Worse Live'. Die titel bleek gisteravond in de Melkweg niet terecht.


De Meerse op locatie lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelLennard Kiezenbrink tijdens een optreden begin 2019Heerlijcke Markt

 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2021 theAgenda.nl/HyperLeap