theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?

service
Zoek!

Spectaculaire verhuizing van scheepswrak de Ventjager

30-10-2008 - Op 5 november wordt de Ventjager, het scheepswrak dat begin 18e eeuw als vistransportschip voer op de Zuiderzee, op spectaculaire wijze in Nieuw Land verhuisd.

In één dag wordt het wrak van de centrale hal in het Nieuw Land naar een ander deel van het gebouw verplaatst.

De verhuizing is bijzonder: de pui van Nieuw Land wordt tijdelijk verwijderd om het grote wrak naar buiten te verplaatsen alvorens deze in de Noordoostpolderschuur zijn nieuwe plek krijgt.

In deze originele landbouwschuur uit de Noordoostpolder uit 1951 krijgt het scheepswrak een centrale plek in een nieuwe tentoonstelling over scheepsarcheologie.

De Ventjager is éen van de ruim 400 wrakken van schepen die gevonden zijn bij de drooglegging van Flevoland. Wat wij nu kennen als Flevoland was vroeger de woeste Zuiderzee waar duizenden schepen voeren.

De kusten werden bevolkt door mensen die nauw verbonden waren met de zee: de visserij was een belangrijke inkomstenbron. Helaas was het werk voor de vissers niet ongevaarlijk: de vele wrakken van de schepen zijn het bewijs.

Vanaf januari 2009 is de Ventjager in een nieuwe tentoonstelling van Nieuw Land
weer te bezichtigen.


Door Yvette Gumbs

Zie ook:

Locatie(s):
» Nieuw Land Erfgoedcentrum

Werk(en) - Artefacts
» De Ventjager

< Nieuwsoverzicht

1. NOFX: TheReview
NOFX speelde na 5 jaar eindelijk weer eens in Nederland. Hun nieuwste live album heet 'They've Actually Gotten Worse Live'. Die titel bleek gisteravond in de Melkweg niet terecht.


Spectaculaire verhuizing van scheepswrak de Ventjager lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelLennard Kiezenbrink tijdens een optreden begin 2019Heerlijcke Markt

 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2021 theAgenda.nl/HyperLeap