theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?





service
Zoek!

Amsterdamse podia op de bres voor Roots Open Air

29-10-2008 - Tijdens de hoorzitting van de raadscommissie Cultuur van de gemeente Amsterdam is namens vier Amsterdamse podia: het Concertgebouw, Tropentheater, Melkweg en Paradiso een voorstel ingebracht om het openluchtfestival Roots Open Air voort te zetten.

Zij stellen voor om het aan de podia geadviseerde budget te investeren in Roots Open Air. Dit voorstel is in een brief aan wethouder Carolien Gehrels en de leden van de Raadscommissie voor Cultuur nader toegelicht.

Het Concertgebouw, het Tropentheater, Melkweg en Paradiso zijn verheugd over het positieve advies van de Kunstraad over het zalenprogramma van het Amsterdam Roots Festival en met het daarmee verbonden bedrag van € 54.600, maar betreuren het dat bij de huidige stand van zaken het jaarlijkse buitenfestival Roots Open Air in het Oosterpark komt te vervallen. Wij vinden dit een heel groot verlies voor Amsterdam en trekken ons dat aan.

Zij zijn bereid het in het concept-Kunstenplan voorgestelde budget te investeren in Roots Open Air en daarnaast op eigen kosten een flankerend zalenprogramma aan het buitenfestival te koppelen. Om dit te realiseren vragen zij de wethouder en de Gemeenteraad een jaarlijks aanvullend bedrag van € 150.000 voor Roots Open Air beschikbaar te stellen. Naast hun bijdragen, de inspanningen op het gebied van sponsorwerving en de eigen inkomsten van Roots Open Air, kan Roots Open Air hiermee voor de stad behouden worden.

Roots Open Air is in zijn soort het enige grootschalige evenement in Amsterdam. Het heeft internationaal aanzien, presenteert veel primeurs en brengt jong talent uit binnen- en buitenland bij elkaar. En misschien nog belangrijker: al enige jaren wordt Roots Open Air door meer dan 50.000 mensen bezocht. Duizenden steunbetuigingen van publiek en culturele organisaties hebben ons duidelijk gemaakt wat Roots Open Air voor hen betekent.

Afgelopen juni trok Roots Open Air, de gratis toegankelijke openlucht festivaldag een record aantal bezoekers; 60.000 bezoekers bezochten het Oosterpark. Op zeven podia speelden zo'n 40 internationale en nationale acts.


Door Yvette Gumbs

Zie ook:

Evenement - geweest:
» Amsterdam Roots Festival 2008

Locatie(s):
» Het Concertgebouw
» KIT Tropentheater
» Melkweg
» Paradiso

< Nieuwsoverzicht

1. NOFX: TheReview
NOFX speelde na 5 jaar eindelijk weer eens in Nederland. Hun nieuwste live album heet 'They've Actually Gotten Worse Live'. Die titel bleek gisteravond in de Melkweg niet terecht.


Amsterdamse podia op de bres voor Roots Open Air lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nl



Recentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelLennard Kiezenbrink tijdens een optreden begin 2019Heerlijcke Markt





 feedback hoek



  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2021 theAgenda.nl/HyperLeap