theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?

service
Zoek!

Arthur Japin winnaar NS Publieksprijs 2008

28-10-2008 - De verkiezing voor de NS Publieksprijs voor het Nederlandse Boek 2008 is met 25% van de stemmen gewonnen door 'De overgave' van Arthur Japin. In totaal brachten 47.724 mensen een stem uit, 35% meer dan vorig jaar.

Arthur Japin kreeg de NS Publieksprijs uit handen van de Amerikaanse Consul-Generaal Marjorie A. Ames die hem in haar toespraak roemde om zijn pakkende weergave van een belangrijke periode in de Noord-Amerikaanse geschiedenis.

'De overgave' mag de eretitel 'Boek van het Jaar 2008' voeren. Japin ontving een sculptuur van Jeroen Henneman en een eregeld van EUR 7.500,-.De NS voegde daar een 1ste klas Jaarabonnement ter waarde van EUR 5.349,- aan toe.

Voor de 22ste editie van de Publieksprijs voor het Nederlandse Boek waren, naast 'De overgave' van Arthur Japin, genomineerd:' De boodschapper en de Koran' van Kader Abdolah, 'Eindeloos bewustzijn' van Pim van Lommel, 'Echte mannen eten geen kaas' van Maria Mosterd, 'Blauw water' van Simone van der Vlugt en 'Het recht op terugkeer ' van Leon de Winter.

De winnaar van 2007 was 'Het zijn net mensen' van Joris Luyendijk.

Door onze redactie

Zie ook:

Artikel(en)
» Nominaties boeken NS Publieksprijs 2008 bekend
» Esther Verhoef winnaar NS Publieksprijs 2011

Person(en)
» Arthur Japin

Werk(en) - Artefacts
» De Overgave

< Nieuwsoverzicht

1. NOFX: TheReview
NOFX speelde na 5 jaar eindelijk weer eens in Nederland. Hun nieuwste live album heet 'They've Actually Gotten Worse Live'. Die titel bleek gisteravond in de Melkweg niet terecht.


Arthur Japin winnaar NS Publieksprijs 2008 lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelLennard Kiezenbrink tijdens een optreden begin 2019Heerlijcke Markt

 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2022 theAgenda.nl/HyperLeap