theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?

service
Zoek!

Freek Bartels wordt Joseph

26-10-2008 - Vandaag vond de finale plaats in de strijd om de hoofdrol in de musical 'Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat'. Voor Freek kwam er vanavond een droom uit.

De Musical
"Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat", geschreven door Sir Andrew Lloyd Webber, werd in 1982 voor het eerst op Broadway opgevoerd en in 1991 voor het eerst op het Londense West End. In Nederland was de musical nog nooit in een grote, professionele producie te zien. Joop van den ende brengt daar nu verandering in.

De zoektocht
Zeven weken geleden begon het tv-programma 'Op zoek naar Joseph', waarin musicalproducent Joop van den Ende en de AVRO op zoek gingen naar de hoofdrolspeler in de nieuwe musicalproductie over de Bijbelse Jozef.

Elf mannen gingen de strijd met elkaar aan en streden in zeven live-shows voor een plek in de finale, die vanavond plaatsvond. De mannen die gedurende de afgelopen weken afvielen waren Robbert van den Bergh, Adriaan Kroonenberg, Hein Gerrits, Remko Harms, Baer Jonkers, Amir Vahidi, Mathijs Pater en Robin van den akker.

In de finale ging het vandaag dan ook tussen Roy van Iersel, John Vooijs en Freek Bartels.

Roy, lid van het ensemble van de musical 'Tarzan', was tot aan het begin van 'Op zoek naar Joseph' een vrij onbekend gezicht in musicalland. Wel speelde hij als kind naast Pia Douwes in de musical Elisabeth en nam hij in 2003 deel aan Idols.

John Vooijs nam enkele jaren geleden deel aan de strijd om de hoofdrol in de musical Tarzan en werd in dat programma tweede. Daardoor werd hij wel de understudy voor die rol.

Freek Bartels is de meest bekende deelnemer aan het programma. Hij won in 2008 de John Kraaijkamp Musical Award voor aanstormend talent voor zijn spel in de musicals 'Les Misérables' en 'Into the Woods'.

Vanavond zongen de mannen alledrie hun laatste solo om het tv-kijkende publiek te overtuigen van hun kunnen. Roy zong 'Naar buiten' uit de musical 'De Klokkenluider van de Notre Dame'. John bracht het nummer 'Verwarrend Bestaan' uit de musical 'Aida' en Freek zong 'Gethsemane' uit 'Jesus Christ Superstar'.

Na het eerste uur van het programma bleek dat Roy de minste stemmen had gekregen van het publiek. John en Freek bleven over en in het tweede deel van de show brachten zij allebei het ultieme nummer uit "Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat": 'Sluit alle deuren maar'.

Het jury-panel gaf daarna nog één keer zijn mening. Paul de Leeuw gunde John de hoofdrol. Pia Douwes wilde geen keuze maken, omdat ze beide mannen de rol van joseph gunde. Erwin van Lambaarts voorkeur ging uit naar Freek. Willem Nijholt zou het avontuur met Roy zijn aangegaan, maar nu het tussen Freek en John ging, had Nijholt voor John gekozen.

De beslissing
Het publiek besliste echter en dat publiek koos uiteindelijk voor Freek Bartels.

Hij zal vanaf de premičre, op 22 november in Dronten, door het hele land te zien zijn als Joseph in de grote nieuwe musicalproductie Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat.

Door Nicol Lodewick

Zie ook:

Artikel(en)
» 'Op zoek naar Joseph' van start
» Wie zijn de Josephs?
» Nog steeds tien Josephs over
» Joseph-zoektocht voorbij voor Adriaan
» Hein en Remko afvallers in 'Op zoek naar Joseph'
» Rol van Joseph niet voor Baer
» Amir wordt geen Joseph
» Mathijs valt af in 'Op zoek naar Joseph'
» Freek, John en Roy bereiken finale in de strijd om Joseph
» Eerste hoofdrol John Vooijs

Evenement - geweest:
» Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat

Person(en)
» John Vooijs
» Freek Bartels
» Roy van Iersel

< Nieuwsoverzicht

1. NOFX: TheReview
NOFX speelde na 5 jaar eindelijk weer eens in Nederland. Hun nieuwste live album heet 'They've Actually Gotten Worse Live'. Die titel bleek gisteravond in de Melkweg niet terecht.


Freek Bartels wordt Joseph lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelLennard Kiezenbrink tijdens een optreden begin 2019Heerlijcke Markt

 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2021 theAgenda.nl/HyperLeap