theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?

service
Zoek!

Freek, John en Roy bereiken finale in de strijd om Joseph

19-10-2008 - Vier mannen begonnen vanavond aan de halve finale in de strijd om de hoofdrol in 'Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat'. Robin strandde in het zicht van de haven.

De vier overgebleven Joseph-kandidaten trapten gezamenlijk af met het nummer 'I just can't wait to be king' uit The Lion King.

Freek Bartels opende hierna de avond met zijn eerste solo: 'Vanmorgen vloog ze nog' uit de musical Tsjechov. Het was voor het eerst dat Freek een ingetogen optreden bracht en daar was de jury erg tevreden over.

Roy van Iersel ging verder met de klassieker 'New York New York' van Frank Sinatra. Volgens de jury is hij nog geen echte man van de wereld, maar straalt hij veel energie en enthousiasme uit.

Robin van den Akker bracht als eerste solo het nummer 'lef' van Karin Bloemen. De jury vond zijn optreden goed, maar was van mening dat hij nog meer van zichzelf kan laten zien.

John Vooijs zong daarna 'Anyone who had a heart' van Burt Bacharach. Erwin van Lambaart prees de vooruitgang die John sinds enkele weken maakt, ondanks het feit dat hij al een professionele musicalacteur is. De andere juryleden waren het daar volmondig mee eens.

Freek Bartels zong als tweede solo het indrukwekkende nummer 'You raise me up'. Hij liet de jury zeer onder de indruk achter.

Roy van Iersel bracht vervolgens 'Onbeschrijfelijk mooi' uit de musical 'Cyrano'. Volgens Willem Nijholt is hij niet de beste zanger, maar ontroert hij mensen. Erwin van Lambaart vreesde dat Roy de hoge noten in liedjes voorlopig nog niet zal kunnen halen.

Robin van den Akker werd na zijn nummer 'Mr. Bojangels' door de jury ook niet de beste zanger genoemd, maar wel een goede acteur en iemand die veel geheimzinnigheid uitstraalt.

John Vooijs zong tenslotte 'Nooit een Acht'. Volgens Erwin van Lambaart verdiende hij inderdaad geen acht met zijn optreden, maar een 10-. Willem Nijholt prees John ook en verklaarde dat hij het lied zelf niet beter had kunnen brengen.

Uitslag
Het tweede deel van de avond werd geopend door de vier Josephkandidaten en Brigitte Heitzer, de winnares van de zoektocht naar Evita.

Daarna maakten de juryleden hun voorkeur bekend. Erwin van Lambaart koos voor Freek, Pia Douwes steunde John en ook Paul de Leew wilde John het liefst als Joseph zien.

Daarna maakte presentator Frits Sissing bekend dat Robin en Roy de minste stemmen kregen van het publiek. Zij zongen samen het nummer 'Telkens weer' van Willeke Alberti om Willem Nijholt te overtuigen van hun kunnen. Uiteindelijk besloot het musical-icoon om Robin naar huis te sturen.

De Finale
Volgende week zondag vindt de finale in de zoektocht naar Joseph plaats, met Freek, John en Roy. Tijdens die show wordt er geen sing-off meer gehouden, maar is alles afhankelijk van de stemmen van het tv-kijkende publiek.

De musical Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat zal na de première in Utrecht op 12 december overal in de Nederlandse theaters te zien zijn.

Door Nicol Lodewick

Zie ook:

Artikel(en)
» 'Op zoek naar Joseph' van start
» Wie zijn de Josephs?
» Nog steeds tien Josephs over
» Joseph-zoektocht voorbij voor Adriaan
» Hein en Remko afvallers in 'Op zoek naar Joseph'
» Rol van Joseph niet voor Baer
» Amir wordt geen Joseph
» Mathijs valt af in 'Op zoek naar Joseph'
» Freek Bartels wordt Joseph
» Eerste hoofdrol John Vooijs

Evenement - geweest:
» Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat

Person(en)
» Freek Bartels
» John Vooijs
» Robin van den Akker
» Roy van Iersel

< Nieuwsoverzicht

1. NOFX: TheReview
NOFX speelde na 5 jaar eindelijk weer eens in Nederland. Hun nieuwste live album heet 'They've Actually Gotten Worse Live'. Die titel bleek gisteravond in de Melkweg niet terecht.


Freek, John en Roy bereiken finale in de strijd om Joseph lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelLennard Kiezenbrink tijdens een optreden begin 2019Heerlijcke Markt

 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2021 theAgenda.nl/HyperLeap