theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?

service
Zoek!

Mathijs valt af in 'Op zoek naar Joseph'

12-10-2008 - Vijf mannen begonnen vanavond aan een nieuwe liveshow in de zoektocht naar de hoofdrolspeler voor de musical Joseph. Voor Mathijs Pater viel aan het einde van de avond het doek.

In 'Op zoek naar Joseph' gaan Joop van den Endes musical-producent Erwin van Lambaart en de AVRO op zoek naar de man die de hoofdrol op zich mag nemen in Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat.

In die musical, gemaakt door Andrew Lloyd Webber, spelen onder meer Leo Hogenboom, Paul Walthaus en Renée van Wegberg een rol. De musical vertelt het Bijbelse verhaal van Joseph die door zijn broers als slaaf wordt verkocht, maar uiteindelijk uitgroeit tot de onderkoning van Egypte.

De aanloop
De zoektocht naar de hoofdrolspeler voor de musical startte begin dit jaar. Honderden mannen deden auditie en werden daarna beoordeeld door de jury van de zoektocht naar Joseph: Erwin van Lambaart, Pia Douwes en Paul de Leeuw.

Elf mannen stootten door tot de eindrondes; de liveshows. Zes van hen vielen al af: Robbert van den Bergh, Adriaan Kroonenberg, Hein Gerrits, Remko Harms, Baer Jonkers en Amir Vahidi.

De show
Vanavond zongen de overgebleven Joseph-kandidaten, Freek Bartels, John Vooijs, Mathijs Pater, Robin van den Akker en Roy van Iersel, voor het eerst elk twee nummers.

De mannen openden de show gezamenlijk met 'Im still standing' van Elton John. Robin van den Akker opende de show met het nummer 'Crazy little thing called love' van Freddy Mercury. Volgens de jury liet hij zien dat hij een echte man kan zijn.

John Vooijs volgde met het nummer 'One song glory' uit de musical Rent. Volgens de jury liet hij zijn eigen persoonlijkheid zien en is hij een echte Joseph.

Freek Bartels ging verder met het lied 'Ga nou maar gewoon' uit de musical The Wiz. Volgens Pia Douwes leverde hij met zijn optreden een topprestatie en Willem Nijholt zei eindelijk veel plezier bij hem te zien.

Mathijs Pater zong daarna "Chim chim cheree' uit de musical Mary Poppins. Volgens het panel laat hij steeds meer van zichzelf zien.

Roy van Iersel bracht tenslotte 'Jailhouse rock' van Elvis Presley, dat ook voorkomt in de musical All shook up. Pia Douwes complimenteerde hem met zijn optreden en Willem Nijholt noemde hem niet de beste zanger van de vijf overgebleven mannen, maar wel de beste acteur.

Tweede solo's
Robin van den Akker trapte af in de tweede ronde van solo's met 'Sinds 1 dag of 2' van Doe maar. Volgens Erwin van Lambaart was zijn zang niet geweldig en haalde hij de hoge noten niet, wat hij dan wel weer compenseerde met zijn uitstraling.

Freek Bartels bracht na zijn feestnummer uit de eerste ronde het rustige "This is the moment" uit Jekyll & Hyde. De jury was lyrisch over zijn zangkwaliteit. Volgens Willem Nijholt wordt zijn type van zang na een tijdje misschien wel saai.

John Vooijs zong 'Hocus pocus' uit de musical Chicago. Volgens Willem Nijholt is zijn uitspraak tegenwoordig veel beter dan enkele weken geleden en volgens Pia Douwes is hij een meester in manipulatie.

Roy van Iersel zong daarna 'Lege stoelen, lege tafels' uit Les Miserables. Willem Nijholt vond zijn stem erg goed en zag in hem een gevaarlijke outsider.

Mathijs Pater sloot de show feestelijk af met 'Copacabana' van Barry Manilow. Volgens Erwin van Lambaart zingt, beweegt en acteert hij geweldig, maar kan hij het nog niet helemaal goed combineren.

De uitslag
Voordat bekend werd gemaakt welke twee mannen van het tv-kijkende publiek de minste stemmen hadden gekregen, maakten de juryleden hun voorkeur bekend. Voor Erwin van Lambaart en Pia Douwes was Freek Bartels vandaag de echte Joseph. Paul de Leeuw koos voor John Vooijs.

Robin van den Akker en Mathijs Pater kregen de minste stemmen van de kijkers van 'Op zoek naar Joseph'. De twee zongen samen 'Pak maar m'n hand' van Nick en Simon. Uiteindelijk werd Robin door Willem Nijholt gered en moest Mathijs de show verlaten.

Volgende week vindt de halve finale plaats in de zoektocht naar Joseph. Over twee weken wordt bekend wie de rol van Joseph op zich gaat nemen. Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat gaat op 12 december in premiere in de stadsschouwburg van Utrecht.

Door Nicol Lodewick

Zie ook:

Artikel(en)
» 'Op zoek naar Joseph' van start
» Wie zijn de Josephs?
» Nog steeds tien Josephs over
» Joseph-zoektocht voorbij voor Adriaan
» Hein en Remko afvallers in 'Op zoek naar Joseph'
» Rol van Joseph niet voor Baer
» Amir wordt geen Joseph
» Freek, John en Roy bereiken finale in de strijd om Joseph
» Freek Bartels wordt Joseph

Evenement - geweest:
» Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat

Person(en)
» Freek Bartels
» John Vooijs
» Mathijs Pater
» Robin van den Akker
» Roy van Iersel

< Nieuwsoverzicht

1. NOFX: TheReview
NOFX speelde na 5 jaar eindelijk weer eens in Nederland. Hun nieuwste live album heet 'They've Actually Gotten Worse Live'. Die titel bleek gisteravond in de Melkweg niet terecht.


Mathijs valt af in 'Op zoek naar Joseph' lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelLennard Kiezenbrink tijdens een optreden begin 2019Heerlijcke Markt

 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2021 theAgenda.nl/HyperLeap