theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?

service
Zoek!

Amir wordt geen Joseph

Laatste amateur moet Joseph-zoektocht verlaten

05-10-2008 - Zes Josephs gingen vandaag de strijd met elkaar aan om de hoofdrol in de gelijknamige musical van Joop van den Ende. Voor Amir Vahidi is die droom na vandaag voorbij.

Na vier live-shows waren er aan het begin van de avond nog zes jongens over die streden om de rol van Joseph in de grote nieuwe musicalproductie Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat. Vorige week moest Baer Jonkers het veld ruimen.

De show
Tijdens de afgelopen shows zong iedere Joseph-aspirant één nummer, maar vanaf vanavond is de opzet van het programa aangepast. Alle kandidaten zongen één sololied en een trio-nummer.

Na het openingslied, 'Één voor allen, allen voor één' uit de musical Drie Musketiers, trapte John Vooijs af met Gordons 'Kon ik maar even bij je zijn'. Erwin van Lambaart vond hem erg overtuigend en ook Paul de Leeuw, die steeds veel kritiek op John had, zei hem nu eindelijk te geloven.

De tweede Joseph was'Freek Bartels. Hij had het nummer 'Kom Kees' toegewezen gekregen van de jury. Het lied, geschreven door Annie M.G. Schmidt, komt uit de musical 'Heerlijk duurt het langst'. Tot nu toe zong Freek steeds serieuze nummers, maar volgens de jury komt hij ook in vrolijke nummers tot zijn recht.

Mathijs Pater, die vorige week door producent Erwin Lambaart als favoriet voor de rol van Joseph werd gekozen, bracht vervolgens het nummer 'Laat me niet alleen' van Jacques Brel. Pia Douwes vond dat hij het nummer mooi had gebracht, maar hoopte dat hij nog meer van zichzelf zou gaan laten zien.

De laatst overgebleven amateur in de zoektocht naar Joseph, Amir Vahidi, zong daarna het nummer 'Terug naar toen' uit 'Anastasia'. Volgens Erwin van Lambaart liet Amir ook hierin weer zien dat hij veel in zijn mars heeft, maar is zijn stem nog niet helemaal ontwikkeld.

Robin van den Akker vervolgde de show met een nummer uit de musical 'Tarzan'; 'Verloren Verleden'. Volgens Willem Nijholt gaf Robin een zeer goed optreden weg, is zijn uitspraak erg goed en doet hij altijd zijn best om niet voor de makkelijkste weg te kiezen.

De laatste solo kwam van Roy van Iersel, die vorige week door zowel Pia Douwes als Paul de Leeuw tot favoriet voor de rol van Joseph gekozen werd. Hij zong het nummer 'Waar is de zon' van Willeke Alberti. Pia Douwes had het Roy tijdens de repetities mooier horen doen, maar was toch tevreden. Willem Nijholt noemde hem 'meesterlijk'.

Trio's
John, Freek en Mathijs zongen vervolgens samen het nummer 'Zomaar een dag', van jurylid Paul de Leeuw. De jury had veel plezier gehad van het optreden, maar vond de uitspraak van alledrie de jongens niet geweldig. Volgens Pia Douwes had Freek de leiding bij de danspassen, maar Willem Nijholt vond de heren allemaal even leuk en hij wilde maar dat Joseph een drieling was.

Amir, Robin en Roy zongen daarna samen het lied 'Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder' van Ramses Shaffy. Volgens Paul de Leeuw lieten de jongens alledrie hun kwaliteiten zien en kwamen hun stemmen goed tot hun recht. Volgens Pia Douwes haalden Amir, Robin en Roy onderling het beste in elkaar naar boven. Willem Nijholt kon niet kiezen wie hij de beste zanger vond, maar volgens Erwin van Lambaart straalde Roy het meest.

De uitslag
Het tweede deel van de show, waarin de resultaten bekend werden gemaakt, werd geopend door de zes Josephs, die samen het nummer 'Moeder, ik wil bij de revue' van Wim Sonneveld zongen.

Na dat optreden gaven de juryleden, zoals elke week, hun voorkeur aan. Erwin van Lambaart koos voor Mathijs, Pia Douwes steunde John en ook Paul de Leeuw was van mening dat John een goede Joseph zou kunnen zijn.

Tenslotte maakte presentator Frits Sissing bekend dat John Vooijs en Amir Vahidi de minste stemmen hadden gekregen van het tv-kijkende publiek. De mannen zongen samen het lied 'Hij gelooft in mij', een variatie op 'Zij gelooft in mij' van André Hazes. Daarna werd John Vooijs door musicalgrootheid Willem Nijholt van de ondergang gered.

De zoektocht naar Joseph is nog tot het einde van deze maand elke zondagavond te zien op Nederland 1.

Overigens zal Amir toch te zien zijn als Joseph, in de amateurproductie Joseph & the Amazing Technicolor Dreamcoat van het Zeeuws gezelschap Musicalvrienden, die deze week van woensdag tot en met zaterdag te zien is in het theater van Goes.

Door Nicol Lodewick

Zie ook:

Artikel(en)
» Mathijs valt af in 'Op zoek naar Joseph'
» Freek, John en Roy bereiken finale in de strijd om Joseph
» Freek Bartels wordt Joseph
» 'Op zoek naar Joseph' van start
» Wie zijn de Josephs?
» Nog steeds tien Josephs over
» Joseph-zoektocht voorbij voor Adriaan
» Hein en Remko afvallers in 'Op zoek naar Joseph'
» Rol van Joseph niet voor Baer

Evenementen - geweest:
» Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat
» Joseph & the Amazing Technicolor Dreamcoat

Person(en)
» Amir Vahidi
» Freek Bartels
» John Vooijs
» Mathijs Pater
» Robin van den Akker
» Roy van Iersel

< Nieuwsoverzicht

1. NOFX: TheReview
NOFX speelde na 5 jaar eindelijk weer eens in Nederland. Hun nieuwste live album heet 'They've Actually Gotten Worse Live'. Die titel bleek gisteravond in de Melkweg niet terecht.


Amir wordt geen Joseph lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelLennard Kiezenbrink tijdens een optreden begin 2019Heerlijcke Markt

 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2021 theAgenda.nl/HyperLeap