theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?

service
Zoek!

Gouden Griffel 2008 voor Kinderen van Amsterdam

01-10-2008 - De Gouden Griffel, de jaarlijkse prijs voor het mooiste oorspronkelijk Nederlandstalige kinderboek, gaat naar 'Kinderen van Amsterdam' van Jan Paul Schutten.

Jan Paul Schutten studeerde communicatie en werkte daarna als reclametekstschrijver. In 2003 verscheen zijn eerste kinderboek Ruik eens wat ik zeg. Hiervoor ontving hij een Vlag en Wimpel.

Kinderen van Amsterdam (Uitgeverij Nieuw Amsterdam) verhaalt de geschiedenis van Amsterdam via verhalen over kinderen uit de middeleeuwen tot en met de Tweede Wereldoorlog.

De jury: ‘omdat dit boek je leert dat er onder het oppervlak heel veel verborgen ligt dat de moeite van het ontginnen waard is, omdat het origineel is en grappig en krachtig en rijk en omdat het heerlijk leest.’

Het thema van de Kinderboekenweek 2008 is poëzie. Het motto Zinnenverzinzin is ontleend aan de titel van het gedicht dat Joke van Leeuwen speciaal hiervoor schreef. Hans Hagen schreef het Kinderboekenweekgeschenk, Vlammen.

Het is in de Kinderboekenweek gratis bij aankoop van ten minste € 10,- aan kinderboeken en verschijnt in een recordoplage van 439.000 exemplaren. Het Prentenboekje van de Kinderboekenweek, Fiets, getekend door Charlotte Dematons, kost € 2,50.

Door Yvette Gumbs

Zie ook:

Artikel(en)
» Kanshebbers Gouden Griffel 2008 bekend
» Koninklijke Marine bewaakt Gouden Griffel
» De Kinderboekenweek 2009

Evenement - geweest:
» Penselen in het Rijksmuseum

Person(en)
» Jan Paul Schutten
» Hans Hagen

Werk(en) - Artefacts
» Kinderen van Amsterdam
» Vlammen

< Nieuwsoverzicht

1. NOFX: TheReview
NOFX speelde na 5 jaar eindelijk weer eens in Nederland. Hun nieuwste live album heet 'They've Actually Gotten Worse Live'. Die titel bleek gisteravond in de Melkweg niet terecht.


Gouden Griffel 2008 voor Kinderen van Amsterdam lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelLennard Kiezenbrink tijdens een optreden begin 2019Heerlijcke Markt

 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2021 theAgenda.nl/HyperLeap