theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?

service
Zoek!

TheReview: De Fabriek – I feel Luv

30-09-2008 - Twee organisaties die eerder samenwerkten, hadden 19 september de handen weer eens ineen geslagen om een nieuw concept neer te zetten: 'De Fabriek'.

Het concept zette gelijk twee avonden neer. Op vrijdag de ‘I feel Luv’ editie met de groene legende Dr. Lektroluv. En de zaterdag ‘Solidariteit op de dansvloer’ met niemand minder dan Tony Rohr. Een echt electro / techno weekend! Beide nachten waren een bezoek waard vanwege de line-up en de bijzondere locatie.

De Vasim is een oude assenfabriek (voor zover ik weet) op een industrieterrein in Nijmegen vlak bij het begin van het Maas-Waal kanaal. De afgelegen locatie wordt tegenwoordig gebruikt als ateliers ‘bedrijf’. Verschillende beeldende kunstenaars hebben hier hun plek gevonden. Van hout tot steen, van water tot verf, alle kunstvormen zijn er in meer of mindere mate terug te vinden.

De centrale hal dient dan ook regelmatig als expositieruimte of als feesthal voor alle soorten feesten. Van Zuid-Afrikaanse klanken tot het techno en electro geweld van Doornroosje en Tomorrow.

De ruimte is zo ideaal dat je één gedeelte van de zaal als café in kunt richten en het andere deel als dansvloer. Centraal tussen de twee kunstmatig gecreëerde ruimten vind je dan ook de garderobe, muntverkoop en toiletten. Met kunstmatige aangelegde afscheidingen krijg je vanzelf een goede doorstroming in het pand. Je staat nergens vast.
Ook aan het nieuwe rookbeleid was gedacht. Bij de zitruimte is een veranda met trappen naar beneden waar je op je gemak je sigaret kon roken. De kou van de nacht werd na verloop van tijd als prettig ervaren maar ik hoop dat ze in de winter toch aan heaters gaan denken.

De ticketverkoop liep onder andere via de Doornroosje site. De tickets die je dan thuis kunt uitdraaien zijn voorzien van een barcode waardoor je bij de toegang snel door kunt lopen want de portier hoeft alleen de code maar te scannen. Helaas liep dit systeem vrijdagavond niet optimaal. Nu was er geen scanner maar moesten de barcode-nummers van een lijst worden gestreept. Dit gaf behoorlijk wat vertraging bij de toegang.

De security was streng maar rechtvaardig. Er werd niet moeilijk gedaan maar de aandacht verslapte niet. Mocht je uit gewoonte toch een sigaret opsteken was de beveiliging heel netjes en verwees je onder een grapje naar de veranda. Geen gepruts met afnemen en uitdrukken maar gewoon naar buiten en verder roken.

Eenmaal binnen kon je je jas netjes afgeven aan de garderobe. Voor één euro werd er de hele nacht op je jas gepast. De munten kon je voor € 2,20 per stuk krijgen. Wat hoog voor Nijmeegse begrippen maar altijd nog gemiddeld € 0,30 goedkoper dan in de Randstad. Het toilet was voor € 1,00 de hele nacht van jou (als je daar voor gekomen was).

De meeste mensen kwamen toch voor de line up:
Scrambled, Erik Grey en Slowpoke, twee Nijmeegse helden, die back2back de nacht mochten openen, daarna het Belgische duo Spirit Catcher – live. Hierna de man van de avond: Dr Lektroluv & VJ Stoudt. De Franse DJ Brodinski mocht de nacht tot de ochtend brengen en daarmee de boel afsluiten.

Toen wij rond 23.30 binnen liepen was het duo Scrambled al lekker bezig. Stevige dance met heerlijke classics. Zo zaten onder andere Blue Monday van New Order en Annie Lennox met Sweet dreams in hun set. De heren wisten mij van m’n stoel te krijgen.

Na zo’n eerste rondje dansen krijg je toch dorst. Je kreeg in ieder geval waar voor je geld. Goed gevulde bekers met fris, wijn of bier voor 1 muntje. Smirnoff Ice 2 muntjes. Erg netjes uiteindelijk allemaal. Wachttijden bij de bar waren er niet. En was de bar bij de dansvloer druk, dan liep je gewoon de chill in en kreeg je zonder vertraging je drank.

Rond 01.00 mochten de heren van Spirit Catcher het overnemen. Ze zetten meteen de toon. Eén van de heren achter een microfoon en een muziek computer en de ander achter de draaitafels. Met een elektronisch vervormde stem ondersteunde de heren hun set met zang. Dit alles was behoorlijk verfrissend. Ook hun opening die in de jaren zeventig, begin tachtig van de vorige eeuw niet had misstaan was erg leuk. Noem het gerust verrassend op een nacht als deze. Beide heren zijn dan nog niet zo bekend maar wat mij betreft mogen ze doorbreken.

Na een uurtje Spirit Catcher kwam de man waar toch iedereen op aan het wachten was. Dit was ook aan de drukte op de dansvloer te merken. Toen de Belg van Mars achter de draaitafels ging staan was het ronduit druk in de fabriekshal. Bij tijd en wijle heb ik me uitstekend vermaakt bij de set van Dr. Lektroluv. Helaas was het niet de set waarop ik, en met mij nog een hoop anderen, op gehoopt hadden. Laat ik het zo zeggen: ik heb hem wel eens een betere set horen draaien. Het was zo nu en dan saai. De basis was weinig verrassend en het jammere was dat na een hoogtepuntje toch weer terug gegaan werd naar die saaie basis.

Om 04.00 knalde DJ Brondinski iedereen omver. Hij deed precies dat wat je van een afsluitende DJ mocht verwachten, namelijk. gasgeven. Warme beats zweepte iedereen op. Zelfs de meest hardnekkige muurbloem kwam los van zijn of haar wortels. Heerlijk diep en warm maar met een explosieve kracht kwam de muziek uit de speakers. Electrorock wordt het genoemd. En ik weet nu waarom. Luister er vooral zelf eens naar. De rockinvloeden zijn duidelijk terug te vinden in de sets van deze man. Hier en daar gierende gitaren die voorbij kwamen en die het echt naar een hoger niveau brachten. Geniaal voor een afsluiter.

Als ik de nacht een punt moet geven op de schaal 1 tot 10 gaat deze toch echt met een dikke 8,5 de boeken in. De 1,5 punt die men mist zijn toch te danken aan de relatief hoge toegangsprijs (20 vvk en 25 deurprijs) en de eerder genoemde drankprijs. Maar ook de conditie waarin de toiletten in de loop van de nacht waren niet optimaal. Ik weet, één euro voor de hele nacht is niet veel maar als je al betaald voor toiletten dan mogen ze ook bijgehouden worden. Alles is relatief want ten opzichte van de Randstad was het een koopje.

Al met al de complimenten aan de beide organisaties voor het neerzetten van een knallende avond. En nu hopen dat de zaterdag net zo’n succes was als de vrijdag.

Door Erik Verhoeven

Zie ook:

Locatie(s):
» De Vasim

Person(en)
» Slowpoke DJ
» Dr. LektroLuv

Groep(en)
» Spirit Catcher

< Nieuwsoverzicht

1. NOFX: TheReview
NOFX speelde na 5 jaar eindelijk weer eens in Nederland. Hun nieuwste live album heet 'They've Actually Gotten Worse Live'. Die titel bleek gisteravond in de Melkweg niet terecht.


TheReview: De Fabriek – I feel Luv lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelLennard Kiezenbrink tijdens een optreden begin 2019Heerlijcke Markt

 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2021 theAgenda.nl/HyperLeap