theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?

service
Zoek!

Rol van Joseph niet voor Baer

28-09-2008 - Vanavond vond alweer de vierde live-show plaats in de zoektocht naar de hoofdrolspeler in de grote nieuwe musicalproductie 'Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat'.

In de show van vorige week zondag verrasten de AVRO en producent Joop van den Ende de deelnemers aan de show door aan te kondigen dat er niet een, maar twee Joseph-aspiranten het veld moesten ruimen. Dat werden Hein Gerrits en Remko Harms.

Vanavond ging de zoektocht naar Joseph verder met de zeven overgebleven kandidaten, die samen als openingslied 'Greased Lightening' zongen.

Vervolgens zongen ze allemaal een nummer dat hen vorige week door de jury, bestaande uit Pia Douwes, Paul de Leeuw en Erwin van Lambaart, werd toebedeeld.

De Show
De avond werd geopend door Robin van den Akker, die 'Aint that a kick' van Dean Martin zong in de coverversie van Robbie Williams. Volgens de jury is Robin charmant en een vakman, maar heeft hij nog niet het vermogen om de interesse van mensen lange tijd vast te houden.

Het tweede optreden kwam van een van de amateurs van 'Op zoek naar Joseph', Baer Jonkers. Hij zong 'Alles is liefde' van Blof en deed dat volgens de jury goed, al vroeg Erwin van Lambaart zich af of hij in staat zal zijn om zeven avonden in de week in een groot theater te staan.

Freek Bartels ging verder met het nummer 'Yesterday' van The Beatles. Volgens Pia Douwes liet hij met dat nummer meer van zichzelf zien dan hij tot nu toe deed. Willem Nijholt was minder tevreden; hij vond dat Freek zich niet inleefde in de tekst van het nummer.

John Vooijs trad vervolgens op met het indrukwekkende 'Oorlog in mij' uit de musical Ciske de Rat. Erwin van Lambaart complimenteerde hem met zijn imposante stem.

Roy van Iersel zong het nummer 'Everything' van Michael Buble. Volgens Paul de Leeuw was zijn optreden teveel een imitatie van Buble en ook Willem Nijholt vond dat Roy zichzelf moet zijn en het niet meer nodig heeft om anderen na te doen.

Mathijs Pater kreeg van de jury het nummer 'Proud of your boy' van Clay Aiken toebedeeld. Het lied werd geschreven voor de film 'Alladin'. De jury hoorde spanning op zijn stem, maar Erwin van Lambaart was toch van mening dat Mathijs de rol van Joseph zou kunnen spelen.

Amir Vahidi, die Benjamin van de Zoektocht naar Joseph, bracht tenslotte het lied 'Ik vroeg te veel' uit de musical Joe. Willem Nijholt vond hem in alle opzichten heel goed en ontzettend charmant, maar te jong voor Joseph.

Uitslag
Na de optredens gaven de juryleden ieder hun voorkeur aan. Erwin van Lambaart koos voor Mathijs Pater, Pia Douwes koos Roy van Iersel en ook Paul de Leeuw was op de hand van Roy.

Baer Jonkers en Robin van den Akker kregen de minste stemmen van de kijkers van de show. In de sing-off zongen ze samen het nummer 'Hoog vloog je te hoog' uit de musical Evita. Willem Nijholt koos ervoor om Robin door te laten gaan.

De zoektocht naar Joseph is tot eind oktober elke zondagavond live te zien op Nederland 1, vanaf 20.25 uur. De musical Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat is vanaf november overal in Nederland te zien.

Door Nicol Lodewick

Zie ook:

Artikel(en)
» 'Op zoek naar Joseph' van start
» Wie zijn de Josephs?
» Nog steeds tien Josephs over
» Joseph-zoektocht voorbij voor Adriaan
» Hein en Remko afvallers in 'Op zoek naar Joseph'
» Amir wordt geen Joseph
» Mathijs valt af in 'Op zoek naar Joseph'
» Freek, John en Roy bereiken finale in de strijd om Joseph
» Freek Bartels wordt Joseph

Evenement - geweest:
» Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat

Person(en)
» Mathijs Pater
» Amir Vahidi
» Baer Jonkers
» Roy van Iersel
» Freek Bartels
» John Vooijs
» Robin van den Akker

< Nieuwsoverzicht

1. NOFX: TheReview
NOFX speelde na 5 jaar eindelijk weer eens in Nederland. Hun nieuwste live album heet 'They've Actually Gotten Worse Live'. Die titel bleek gisteravond in de Melkweg niet terecht.


Rol van Joseph niet voor Baer lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelLennard Kiezenbrink tijdens een optreden begin 2019Heerlijcke Markt

 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2021 theAgenda.nl/HyperLeap