theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?

service
Zoek!

Hein en Remko afvallers in 'Op zoek naar Joseph'

21-09-2008 - Vanavond vond de derde liveshow plaats van de reeks die in oktober de nieuwe hoofdrolspeler in de musical 'Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat' op moet leveren.

Die rol gaat dus niet naar Hein Gerrits en Remko Harms, die vanavond allebei afvielen.

Vooraf
Negen Josephs begonnen vanavond rond half negen aan een nieuwe live-show. De zoektocht naar Joseph begon twee weken geleden met elf mannen, maar Robbert van den Bergh en Adriaan Kroonenberg moesten tijdens de afgelopen twee weken reeds het veld ruimen.

De Josephs
Baer Jonkers trapte vanavond af, met Stevie Wonders 'Signed, Sealed, Delivered'. Volgens de jury is hij erg gegroeid, maar kan zijn uitspraak beter en moet hij 'wat meer gas geven'. Mathijs Pater bracht de Nederlandse versie van 'Sandy' uit 'Grease'. De jury vond dit niet zijn beste optreden tot nu toe, maar was toch onder de indruk van zijn kwetsbare uitstraling.

Roy van Iersel vervolgde de show met 'Painted Black' van de Rolling Stones. Volgens Erwin Lambaart zal dit optreden hem tot publiekslieveling maken, net zoals dat vorig jaar in Engeland gebeurde met de latere winnaar van de zoektocht naar Joseph, Lee Mead. Remko Harms, die vorige week het verwijt kreeg te afstandelijk te zijn, bracht 'Van haar te houden' uit de musical 'Belle en het Beest'. De jury was onder de indruk van zijn stem en zijn ogen, maar was van mening dat hij nog steeds meer beleving kan laten zien.

Hein Gerrits, die vorige week de sing-off overleefde en deze week met een keelontsteking kampte, bracht vervolgens het nummer 'Radeloos' ('Tragedy') uit 'Saturday Night Fever'. De jury was verdeeld over zijn optreden. Pia Douwes was tevreden over zijn vechtlust, maar Paul de Leeuw en Willem Nijholt wilden nog meer beleving zien.

Amir Vahidi bracht vandaag zijn eerste musicalnummer: 'All I care about is Love' uit de musical 'Chicago'. Volgens de jury is Amir talentvol, maar moet hij zich meer inleven in de rol die hij op het toneel neerzet. John Vooijs probeerde met het nummer 'Vleugels van mijn Vlucht' van Paul de Leeuw de jury te overtuigen van zijn vermogen om emotie te tonen en slaagde daar goed in.

Freek Bartels kreeg vorige week van de jury het commentaar dat hij zijn optredens te perfect probeert aan te pakken. Met 'Man in the Mirror' van Michael Jackson probeerde hij kleur te laten zien en volgens Erwin van Lambaart lukte dat ook. Robin van den Akker bracht het nummer 'Zij leven voort' uit de musical 'The Lion King'. Pia Douwes had geen ander woord dan 'prachtig' voor zijn optreden. Volgens de jury trekt Robin het publiek naar zich toe en kan hij zich heel goed inleven. Willem Nijholt keurde hem als 'rijp voor een hoofdrol in een musical'.

Beslissing
Vandaag werden er voor het eerst twee jongens weggestuurd. Meteen na de optredens gaf de jury zijn voorkeur aan. Erwin van Lambaart koos voor John Vooijs, Pia Douwes zag in Robin van den Akker een nieuwe Joseph en volgens Paul de Leeuw was Freek Bartels vandaag de echte Joseph.

Vervolgens werden Baer en Hein opgeroepen voor de gevreesde sing-off. Nadat zij 'The Impossible Dream' ten gehore hadden gebracht, koos Willem Nijholt ervoor om Baer door te laten gaan naar de volgende ronde.

Een uur later volgde er nog een uitslag en werden Remko en Robin door het Nederlandse publiek te licht bevonden voor de rol van Joseph. Na een sing-off werd Robin door musicalicoon Willem Nijholt gered.

De zoektocht naar Joseph is de komende weken elke zondagavond live te zien op Nederland 1, vanaf 20.25 uur. De musical Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat is vanaf november overal in Nederland te zien.

Door Nicol Lodewick

Zie ook:

Artikel(en)
» Mathijs valt af in 'Op zoek naar Joseph'
» Freek, John en Roy bereiken finale in de strijd om Joseph
» Freek Bartels wordt Joseph
» 'Op zoek naar Joseph' van start
» Wie zijn de Josephs?
» Nog steeds tien Josephs over
» Joseph-zoektocht voorbij voor Adriaan
» Rol van Joseph niet voor Baer
» Amir wordt geen Joseph

Evenement - geweest:
» Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat

Person(en)
» Robin van den Akker
» Baer Jonkers
» Amir Vahidi
» Freek Bartels
» John Vooijs
» Remko Harms
» Mathijs Pater
» Roy van Iersel
» Hein Gerrits

< Nieuwsoverzicht

1. NOFX: TheReview
NOFX speelde na 5 jaar eindelijk weer eens in Nederland. Hun nieuwste live album heet 'They've Actually Gotten Worse Live'. Die titel bleek gisteravond in de Melkweg niet terecht.


Hein en Remko afvallers in 'Op zoek naar Joseph' lezersmeningen

Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelLennard Kiezenbrink tijdens een optreden begin 2019Heerlijcke Markt

 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2021 theAgenda.nl/HyperLeap