theAgenda.nl - tips, nieuws, evenementen, locaties, sterren
wat - kies categorie
waar - kies plaats
wanner - kies tijdstip
Uitgaan > Dansen Cultuur > Concert Cultuur > Musicals Cultuur > Klassiek Uitgaan > Film Cultuur > Theater Cultuur > Musea Cultuur Uitgaan > Eten Familie Familie > KinderEvents Doen > Actief Buiten Wegwezen > Hotels Spannend > Erotiek  
Je bent niet ingelogd

..vergeten?

service
Zoek!

Hemelvaart tips

Tips voor hemelvaart!

03-05-2007 - Tegenwoordig betekent het oeroude feest van Hemelvaart voor velen een lang weekend vrij en veel leuke uitstapjes. Bekijk de Hemelvaarttips van theAgenda!

Op Hemelvaartsdag (de naam zegt het al) vieren Christenen de hemelvaart van Jezus, veertig dagen na zijn opstanding uit het graf. Het ritueel van dauwtrappen op Hemelvaartsdag zou een magische en genezende werking hebben.

Hemelvaart betekent letterlijk opgang (vaart) naar de hemel. De Hemel is in de Bijbel een beeld voor de "goddelijke werkelijkheid". Met Hemelvaart, zo leert de Kerk, wordt Christus opgenomen in die goddelijke, niet-aardse werkelijkheid, waar de wetten van tijd en ruimte niet gelden.

Het feest van Hemelvaart dateert uit de 4de eeuw. Het Concilie van Elvira besloot in 310 dat de verheffing van Jezus los van de uitstorting van de H. Geest (Pinksteren) gevierd moest worden. Hemelvaart werd daardoor een zelfstandig feest op de veertigste dag van Pasen.

Door onze redactie

Zie ook:

Evenementen - geweest:
» Brummense Meifeesten
» Dauwpop 2007
» Housequake hemelvaart
» Kasteelfeesten Wijchen 2007
» Nederlands Jongleer Festival 2007

< Nieuwsoverzicht

1. NOFX: TheReview
NOFX speelde na 5 jaar eindelijk weer eens in Nederland. Hun nieuwste live album heet 'They've Actually Gotten Worse Live'. Die titel bleek gisteravond in de Melkweg niet terecht.


Hemelvaart tips lezersmeningen

cafe merkus oosterhout
super service veel serv voor zaal huur echt goed
vloeren, 09-05-2007, 10:41
***** 5/5
Geef je mening!
Om deze functie te gebruiken moet je ingelogd zijn, en lid zijn van theAgenda.nlRecentelijk toegevoegd
Kamer Pension De PegelLennard Kiezenbrink tijdens een optreden begin 2019Heerlijcke Markt

 feedback hoek  home     wat     waar     wanneer     nieuws     zoeken     top&hot     instellingen     adverteren     privacy  
© Copyright 2003-2021 theAgenda.nl/HyperLeap